НАЧАЛО Други

Биткойн среща нова заплаха в лицето на стабилните монети – BlackRock

ноември 15, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн среща нова заплаха в лицето на стабилните монети – BlackRock

BlackRock, виден играч в традиционните финанси, изрази резерви относно потенциалните опасности, свързани със стабилните монети, във връзка с предложения от него спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) iShares.

Въпреки активното участие на BlackRock в сектора на криптовалутите, по-специално в стремежа за създаване на спот ETF за Биткойн и създаването на тръст за Етериум, сега компанията обръща внимание на възможните неблагоприятни последици от колебанията в цените на стабилните монети върху цялостното представяне на ETF.

Според последните доклади BlackRock подчертава присъщата нестабилност на стабилните монети като Tether USD (USDT) и Circle USD (USDC). Тези дигитални активи са предназначени да поддържат стойност, еквивалентна на определен актив или валута, обикновено щатски долар.

От Компаниятат подчертаха, че исторически инциденти са показали значителни ценови движения при тези дигитални активи, което от своя страна може да повлияе на оценката на Биткойн. Притесненията се коренят в събитията, свързани с операторите на Tether на 17 февруари 2021 г. и 15 октомври 2021 г., по време на които бяха предприети правни действия поради неверни твърдения за резервите, които не са напълно обезпечени с щатски долари. Вследствие на това Tether беше изправена пред санкции и ограничения.

Освен това, на 10 март 2023 г. USDC се отклони от своето фиксиране към $1, когато беше разкрито, че част от резервите ѝ се държат в Silicon Valley Bank, която бе попаднала под управлението на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC). Този инцидент отново повдигна въпроси относно стабилността и надеждността на стабилните монети.

BlackRock твърди:

Въпреки че тръстът не инвестира в стабилни монети, той все пак може да бъде изложен на рисковете, които стабилните монети представляват за пазара на Биткойн и други пазари на дигитални активи.

От компанията заключиха, че въпреки че тръстът не инвестира пряко в стабилни монети, съществува потенциал за значителни рискове за инвеститорите в неговия спот Биткойн ETF.

Това съображение произтича от възможната волатилност, оперативните предизвикателства, манипулативните практики и регулаторните пречки, свързани със стабилните монети, които биха могли косвено да засегнат даден доверителен фонд.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.