НАЧАЛО Крипто Крими

Създател на NFT колекция се призна за виновен в измама в първия подобен случай в САЩ

ноември 15, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създател на NFT колекция се призна за виновен в измама в първия подобен случай в САЩ

В революционно съдебно дело Аурелиен Мишел, 25-годишният създател на колекцията Mutant Ape Planet NFT, се призна за виновен по обвиненията в телеграфна измама във федералния съд в Бруклин, което е първата присъда от този вид в САЩ.

Обвиненията произтичат от твърденията, че Мишел е заговорничил за извършване на телеграфна измама, като е заблудил притежателите на NFT Mutant Ape и ги е измамил с близо $3 милиона.

Схемата за телеграфна измама се е въртяла около стратегия, позната като “rug-pull“, при която създателите продават NFT с фалшиви твърдения, а впоследствие изоставят проекта и си тръгват със средствата на инвеститорите. Мишел открито призна, че е осъществил “rug-pull” измама спрямо притежателите на Mutant Ape Planet, като посочи токсичността в общността като мотивиращ фактор.

По-нататъшното разследване на крипто експерта “Zachxbt” разкри участието на Мишел в два други rug pull-а на NFT – Fashion Ape NFT и Crazy Camels – в резултат на които от инвеститорите са откраднати съответно $1.1 милиона и $1.6 милиона.

Вследствие на признаването на вината си Мишел е изправен пред потенциална федерална присъда до пет години затвор и се е съгласил да възстанови $1.4 милиона.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.