НАЧАЛО Други

БРИКС: Важно съобщение за разширяването на съюза

28.04.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Важно съобщение за разширяването на съюза

Очакваните съобщения за нови членове са на хоризонта за алианса БРИКС по време на предстоящата среща на върха през 2024 г.

Насрочена за октомври в района на Казан в Русия, 16-ата среща на върха ще отправи покани към нови развиващи се страни, които имат интерес да се присъединят към блока. Между Русия и алианса активно се водят дискусии за разширяване, според руски официален представител.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков обсъди перспективите за нови участници в интервю за TV BRICS. Той подчерта потенциала на срещата на върха да повиши сътрудничеството между страните от БРИКС, отбелязвайки развиващия се капацитет на блока за разширяване.

Рябков подчерта ентусиазма, демонстриран от бъдещите членове, и подчерта значението на същественото ангажиране с дневния ред, разработен по време на руското председателство. Тези критерии ще ръководят заинтересованите нации в подхода им за присъединяване към алианса.

С приблизително 35 държави, които проявяват интерес да се присъединят към БРИКС към април 2024 г., растежът на алианса поставя предизвикателства пред доминацията на щатския долар. Тъй като все повече нации се диверсифицират от долара, валутата е изправена пред нарастващ натиск, усилвайки въздействието на инициативата за дедоларизация на БРИКС.

Гледайки напред към срещата на върха, Рябков подчерта нейното значение за оформянето на политиката на БРИКС и засилването на нарастващото значение на алианса. Въпреки че точният брой държави, които получават официални покани, остава несигурен, предишните покани бяха отправяни избирателно, което предполага предпазлив подход към разширяването.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.