Binance Coin

Binance Coin BNB

Ранк 4
Ранк 4
Binance Coin цена в USD:

$567.463

Пазарна капитализация
$83,747,327,443.788
147,581,951 BNB
24ч Обем
$1,628,558,540
2,869,893BNB
Крипто в циркулация
147,581,950.72 BNB
Макс : 147581950.7201

Какво е Binance Coin

Независимо дали имате известен опит в пространството и инвестирате в крипто от известно време, или сте начинаещ в сферата, най-вероятно сте попадали на името Binance и това не е учудващо. Tова е най-голямата борса за криптовалути в света. Името „Binance” е комбинация от две думи: “Binary” и “Finance”. Ако някога сте използвали платформата, може би вече сте наясно, че тя има своя собствена криптовалута, наречена Binance Coin (BNB).

Binance Coin е дигитална валута, издадена от крипто борсата Binance, която захранва всички операции на Binance.com.

Binance Coin се използва от потребителите за заплащане на таксите, налагани от борсата за ползване на услугите им. Тези такси включват, но не се ограничават до такси за търговия, такси за обмен и такси за включване в списъка с криптовалути. Освен това, както и всяка друга криптовалута, BNB може да се търгува и на поддържани крипто борси.

Развитие на токена

Binance е създаден през 2017 година от своя главен изпълнителен директор, Чанпен Джао, заедно със съоснователя и CTO, Роджър Уан. Чанпен Джао, който е известен още като “CZ” в крипто общността, по-рано е служил като главен изпълнителен директор на BijieTech. В допълнение, CZ е и съосновател и технически директор на OKCoin.

Binance са издали общо 200 милиона BNB токена. Компанията проведе първичното си предлагане на монети (ICO) между 14 – 27 юли 2017 година. Общото предлагане на токени бе разпределено в определен процент сред различните субекти:

  • 100 милиона (50%) BNB токена бяха запазени за ICO-то.
  • 80 милиона (40%) BNB токена бяха разпределени между екипа, който стои зад проекта.
  • 20 милиона (10%) BNB токенa бяха запазени за бизнес ангелите, които инвестираха в криптовалутата на Binance.

 

Един от ключовите аспекти на Binance Coin са плановете за обратно изкупуване на токените и изгарянето им, което се случва на всеки 3 месеца. Този процес е обяснен в Бялата книга на Binance. Обобщавайки, Binance ще използва 20% от печалбата от всяко тримесечие, за да изкупи обратно и след това да изгори BNB. Борсата ще продължи този процес, докато предлагането на BNB не бъде 50% от първоначалната сума, със 100 милиона оставащи BNB. Всяка сделка за обратно изкупуване, извършена от Binance за изгаряне на BNB, ще бъде обявена чрез блокчейна за повече прозрачност.

Какви са ползите от Binance Coin?

Както вече споменахме, Binance използва BNB токена за събиране на различни такси, налагани за използване на платформата, като търговия, тегления, регистрация и т.н. От август 2018 година, платформата начислява търговска такса в размер на 0.1% за всяка сделка, но ако потребителите плащат в BNB, те могат да претендират за допълнителна отстъпка от таксите за търговия.

Въпреки че основната цел остава да се плащат такси за транзакции на Binance.com, Binance DEX и Binance Chain, BNB се използва за разплащания, резервации на хотели и самолетни билети, различни онлайн услуги и дори финансови цели.

BNB се използват и за инвестиция в различни ICO, които могат да бъдат намерени в Launchpad програмата на Binance.

За разлика от Биткойн, функционалността на Binance Coin не е ограничена само до Peer-to-peer плащания. Тя е неразделна част от екосистемата на Binance. BNB токенът е по същество средство за събиране на приходи за платформата.

Токенът на BNB има някои уникални предимства за използването му в платформата. Чрез BNB, потребителите имат право на допълнителни отстъпки, които иначе не са приложими с друга криптовалута.

Изгаряне на BNB

Въпреки че първоначално в ICO бяха предложени 100 милиона токена на Binance, текущото общо предлагане е по-малко. Всяко тримесечие Binance използва една пета от печалбата си, за да изкупува обратно и да унищожава окончателно или да “изгаря” BNB токените, които държи в касата си.

Загубените BNB в допустими случаи могат да бъдат възстановени и чрез ‘BNB Pioneer Burn Program’. Тя отчита изгубените от потребителите монети към официалния брой на изгорелите и ги възстановява с BNB.

Освен това BNB използва механизъм за изгаряне в реално време въз основа на таксите за газ. Във всеки блок се изгаря фиксирано съотношение на събраните такси, като съотношението се определя от валидаторите на BNB.

Как да купя BNB?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като BNB е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Binance Coin (BNB), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата. 

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)


Къде да купя BNB?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Binance Coin Новини

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1мин. четене

Ето колко BNB държи бившият директор на Binance

Gray Wolf Analytics и Forbes извършиха анализ, който разкри, че основателят на Binance Чанпен Джао (CZ), контролира голяма част от BNB, което допринася значително за неговото богатство.

16.06.2024 6:00 1мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1мин. четене

Този топ алткойн е на ръба на огромен двуцифрен скок

Крипто анализатор прогнозира рали за един от топ алткойните, което може да повиши цената на криптовалутата поне до нивото при $1,000.

06.06.2024 15:00 1мин. четене