НАЧАЛО Други

Ето какво трябва да знаете за меме акциите като GameStop

15.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво трябва да знаете за меме акциите като GameStop

През последните няколко дни трейдърите активно търгуваха с акциите на GameStop Corp. (GME) и AMC Entertainment Holdings Inc. (AMC).

Въпреки че затвориха на цена от $17.4 в петък, акциите на GameStop се покачиха до $64.82 във вторник, отбелязвайки зашеметяващ ръст от 271%, въпреки че оттогава акциите отстъпиха.

Рязкото поскъпване на акциите на GameStop се случи без никакви значителни нови бизнес събития, което доведе до известно объркване сред инвеститорите и широката общественост относно това какво точно определя меме акциите и какво стимулира бързите им колебания. По същество акциите на „меме“ компаниите са привлекателни по-скоро заради вълнението около компанията, особено в социалните медии, отколкото заради традиционните показатели за оценка на стойността на компанията.

Манията по меме-акциите набра скорост около 2021 г., особено подхранвана от дискусиите във форума WallStreetBets Reddit, привличайки млади инвеститори, търсещи алтернативи на традиционните инвестиционни стратегии. Този феномен често е свързан с реакция срещу шорт продавачи, като GameStop се очертава като ярък пример. Други меме акции от този период включват AMC, BlackBerry и Bed Bath & Beyond.

Неотдавнашното възобновяване на търговията с меме акции се дължи на завръщането на инвеститора Кийт Гил, известен още като “Roaring Kitty”, който е допринесе за първоначалния скок на акциите на GameStop. Повторното появяване на Гил в платформите на социалните медии предизвика нов интерес, което доведе до повишаване на цените на акциите на GameStop и AMC.

Въпреки това много инвестиционни специалисти предупреждават да не се участва в манията по меме акциите, тъй като я смятат за спекулативна, а не за основана на стабилни финансови основи. Те предупреждават, че купуването на меме акции само въз основа на внезапните им печалби може да не доведе до бъдеща възвръщаемост, тъй като тези акции често се търгуват при високи кратни стойности на очакваните печалби. Въпреки потенциала за краткосрочни печалби, инвестирането в подобни акции се счита по-скоро за спекулативно, отколкото за разумна инвестиционна стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.