НАЧАЛО Финтех

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

16.04.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

Това сътрудничество, което трябва да стартира в края на 2024 г., ще въведе персонализирани услуги в областта на криптовалутите за корпоративните клиенти на LBBW.

Bitpanda ще предостави инфраструктура “инвестиции като услуга”, обхващаща попечителство и снабдяване с криптовалути като Биткойн и Етериум за корпоративната клиентела на LBBW.

Този ход отразява по-широката тенденция сред германските банки, които възприемат услуги, свързани с криптовалути, като LBBW използва установената регулаторна рамка на Bitpanda, за да навлезе бързо на пазара.

Изборът на партньорство вместо изграждането на инфраструктура от нулата позволява на LBBW бързо да предложи на своите клиенти иновативни и сигурни решения за дигитални активи.

Първоначалното тригодишно партньорство е оптимистичен сигнал за разширяване, потенциално разширяване на услугите за частни клиенти и оформяне на бъдещето на банковото дело и инвестициите в Европа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.