USD Coin

USD Coin USDC

Ранк 4
Ранк 4
USD Coin цена в USD:

$1

Пазарна капитализация
$49,206,415,943.414
49,200,746,477 USDC
24ч Обем
$4,799,628,108
4,799,075,105USDC
Крипто в циркулация
49,200,746,476.998 USDC
Макс : 49200746476.998

Какво е USD Coin

USD Coin се управлява от Centre – консорциум, съоснован от борсата за криптовалути Coinbase (COIN) и Circle – технологична компания за peer-to-peer плащания, основана от Джереми Алер и Шон Невил през октомври 2013 г. Centre има за цел да промени глобалния финансов пейзаж, като свърже всяко лице, търговец, финансова услуга и валута по света.

 

USD Coin (USDC) е дигитална валута, която е изцяло обезпечена с щатски долари.

 

Стабилните монети обикновено са обезпечени с резервни активи като долари или евро, за да се постигне ценова стабилност.

 

Ценовата стабилност на USDC рязко контрастира с прословутите ценови колебания на други криптовалути като Биткойн и Етериум.

 

Въпреки името си е важно да се отбележи, че USDC не е емитирана или подкрепена от правителството на САЩ. USDC е проект с отворен код, което означава, че всеки може да преглежда и да допринася за кода на проекта.

 

Разбиране на USD Coin

USD Coin (USDC) е дигитална валута, която е изцяло обезпечена с щатски долари или деноминирани в щатски долари, като например ценни книжа на Министерството на финансите на САЩ. Резервните активи на USDC се съхраняват в обособени сметки в регулирани американски финансови институции. Счетоводната фирма Grant Thornton наблюдава тези обособени сметки и предоставя месечни доклади за атестация.

 

Може би се чудите как USDC поддържа обвързаност с щатския долар в съотношение 1:1. Ако инициирате транзакция за закупуване на една USD Coin, като използвате фиатна валута, тази фиатна валута се депозира и съхранява като един щатски долар и се изсича нов USDC. Ако продадете една USD Coin в замяна на фиатна валута, тогава USDC се изгаря, когато фиатните пари се прехвърлят обратно в банковата ви сметка.

 

USDC е съвместима с няколко блокчейна, включително:

 

 • Етериум
 • Algorand
 • Solana
 • Stellar
 • TRON

Случаи на използване на USD Coin

 

Като дигитален актив със стабилна цена USDC може да се използва по няколко начина:

 

 • Хеджиране срещу волатилност: Инвеститорите с експозиция към други криптовалути могат да намалят волатилността на портфейлите си, като стратегически закупят стабилна монета като USDC. Притежаването на USDC по време на периоди на значителна пазарна волатилност може да помогне за стабилизиране на стойността на портфейла.

 

 • Ценообразуване във фиатни пари: Дигиталните активи, регистрирани на борси за криптовалути, могат да бъдат оценени във фиатни пари чрез стабилни монети като USDC.

 

 • Стабилно ценово обвързване: Стабилността на цената на USDC позволява на стабилните монети да представляват дялово участие или инвестиции във фондове. USDC може да се използва и за представяне на задължения или дълг.

 

 • Парични преводи: USDC може да се използва за трансгранично изпращане на средства. Получателите могат да съхраняват USDC, без да използват банкова сметка или да се притесняват от волатилността на цените.

 

 • Експозиция в щатски долари: Инвеститори извън САЩ, които желаят да получат експозиция в щатски долари, могат да добавят USDC към своите инвестиционни портфолиа от криптовалути.

 

 • Хеджиране срещу инфлация: Инвеститорите извън САЩ, които се притесняват от инфлацията на местната си валута, могат да държат стабилни монети като USDC, за да защитят стойността на парите си.

 

 • Глобално групово финансиране: Стартиращи компании и организации с нестопанска цел могат да набират средства от инвеститори и дарители по целия свят, като набират дигитална валута. Набирането на средства под формата на стабилна монета като USDC гарантира, че стойността на набраните пари не се променя с течение на времето.

 

 • Взаимосвързаност на блокчейн: Тъй като USDC е съвместим с няколко автономни блокчейна, използването на USDC може да бъде начин за интегриране на платежни системи и приложения в различни блокчейни.

USD Coin Новини

Robinhood добави USD Coin (USDC) към платформата си

Американската борса Robinhood добави стабилната монета USD Coin (USDC) към списъка си с поддържани цифрови активи.

септември 22, 2022 11:11 1 мин. четене

Резервите стабилни монети на борсите достигнаха рекордни стойности

Стабилни монети като Tether (USDT) и USD Coin (USDC) постигнаха още един важен момент по отношение на натрупването от борсите.

март 30, 2021 12:32 1 мин. четене

Circle стартира високодоходни USDC бизнес сметки

Преди две години фирмата за дигитални плащания Circle обяви старта на USDC, стабилна монета, фиксирана към щатския долар.

ноември 12, 2020 20:07 1 мин. четене

USDC ще стартира на блокчейна на Stellar след няколко месеца

USD Coin (USDC), втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация, ще стартира на блокчейна Stellar през първото тримесечие на 2021 г., според съобщение от 15-ти октомври.

октомври 18, 2020 12:00 1 мин. четене
Популярни Новини