НАЧАЛО Алткойни

Robinhood пуска стейкинг на Solana в Европа

15.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood пуска стейкинг на Solana в Европа

Европейското крипто подразделение на Robinhood пусна за своите клиенти услуги за стейкинг на Solana, които се отличават с първоначален годишен процент на доходност (APY) от около 5%.

Според Йохан Кербрат, генерален мениджър на Robinhood Crypto, действителната доходност може да се колебае поради вариациите във възнагражденията с течение на времето. Офертата на Robinhood Crypto за 5% APY за стейкърите на Solana леко изостава от приблизителната прогнозна награда на Coinbase от 5.42%.

Интересно е, че една от най-доходоносните APY за стейкинг на Solana се предлага чрез Phantom портфейла, Web3 портфейл със самостоятелно попечителство, който може да се похвали с доходност до 7.58%. Robinhood изтъкна растящата популярност на токена SOL сред европейската си потребителска база като основен фактор, довел до решението да пусне Solana като свой встъпителен продукт за стейкинг.

Robinhood акцентира върху сравнителната простота на процеса на стейкинг на Solana в сравнение с Етериум, в съчетание с по-краткия период на свързване на новозаложените активи, за да започнат да генерират доходност.

Що се отнася до плановете за въвеждане на стейкинг за допълнителни активи, Кербрат посочи, че Robinhood активно проучва такива възможности.

Стартирала през декември като платформа за търговия с криптовалути в Европейския съюз, Robinhood Crypto оперира под регистрация и регулация в Литва. Платформата е придобила значителна популярност, особено в Полша, Италия и Литва, с 33 регистрирани токена. Това рязко контрастира с нейния американски аналог, който предлага само 15 крипто актива, като още по-малко са налични в щати като Ню Йорк и Тексас.

Въпреки че миналата седмица получи известие от американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) относно своите криптовалути, Кербрат подчерта, че Robinhood и европейският ѝ крипто клон работят независимо, като всеки от тях има различни бизнес модели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.