НАЧАЛО Други

Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

27.04.2024 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай на фалит на банка в САЩ през тази година.

Операциите на базираната във Филаделфия Republic First Bank, известна още като Republic Bank са спрени от Департамента по банково дело и ценни книжа на Пенсилвания. Впоследствие Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) влезе в ролята на синдик.

В стремежа си да защити вложителите FDIC сключи сделка с Fulton Bank, National Association, базирана в Ланкастър, Пенсилвания. По силата на това споразумение Fulton Bank ще поеме значителна част от депозитите и активите на Republic Bank.

Освен това FDIC разясни съдбата на 32-те съществуващи клона на Republic First Bank. Клоновете, разположени в Ню Джърси, Пенсилвания и Ню Йорк, ще отворят отново като клонове на Fulton Bank през уикенда и през следващата седмица, като конкретните дати на отваряне зависят от графиците на отделните клонове.

Съществуващите клиенти на банката могат да получат достъп до средствата си чрез издаване на чекове или използване на банкомати и дебитни карти. Банката ще продължи да изпълнява издадени чекове, а на клиентите, ползващи кредити, се препоръчва да се придържат към редовните си графици за плащане, съгласно указанията на FDIC.

Според информацията към 31 януари 2024 г. банката е разполагала с приблизително $6 милиарда общи активи и $4 милиарда общи депозити, както съобщиха от FDIC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.