НАЧАЛО Други

БРИКС: Огромна новина от Русия и Китай

09.05.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Огромна новина от Русия и Китай

Сред многобройните амбициозни начинания, предприети от икономическия съюз БРИКС, Китай и Русия представиха нова инициатива.

Доклади на The Daily Mail твърдят, че двете държави започват изграждането на ядрено енергийно съоръжение, предназначено за Луната.

Този амбициозен прокет представлява важен компонент на съвместната инициатива за Международна лунна изследователска станция между Китай и Русия. Въпросната база, чието строителство ще започне през 2026 г., е замислена като колосален комплекс, който ще допринесе за значително подобряване на познанията ни по темата.

Неотдавнашното съобщение се прибавя към поредицата от амбициозни инициативи на БРИКС, който е свидетел на значително разрастване и съгласувани усилия за оспорване на западната икономическа хегемония чрез стратегии за дедоларизация.

Въпреки това съвместното начинание за създаване на база на Луната с ядрена мощност представлява знаково събитие в програмата на блока. Предложеният комплекс, чийто радиус от четири мили се описва като надхвърлящ мащабите на известни увеселителни паркове като тези, управлявани от Disney, се очаква да приюти учени, натоварени със задачата да провеждат задълбочени изследвания на Луната и нейната екосистема.

Според съобщенията Москва е очертала планове за започване на строителството през следващото десетилетие, като Руската космическа агенция планира проектът да бъде завършен между 2033 и 2035 г.

Изборът на ядрена енергия се дължи на признатата ѝ ефективност, особено предвид продължителността на лунните нощи, които продължават приблизително 14 земни дни, което прави слънчевите панели непрактични. Вследствие на това е взето решение за използване на ядрена енергия за поддържане на лунната база.

Освен това в доклада се подчертават амбициозните планове на Русия за проучване на Луната, включително експедиции до нейната полярна област, планирани за 2028 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.