НАЧАЛО Финтех

5 възможности, които предоставя мечия пазар

октомври 20, 2022 10:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 възможности, които предоставя мечия пазар

Трудно е да се определи накъде се движи настоящия крипто пазар. Колко дълго ще продължи мечият цикъл също не може да бъде изчислено.

Проблемите започнаха със загубата на фиксацията на UST към долара, създавайки хаос, който си проправи път през екосистемата на Етериум (ETH), понижавайки стойностите, изненадвайки протоколите и изигравайки роля в неплатежоспособността и последвалия фалит на Celsius.

Можем само да чакаме нещата да тръгнат в положителна посока, а какво по-добро от това – докато чакаме, да работим върху иновации в сектора. Имайки предвид тази идея, представяме ви пет възможности предоставени от настоящия цикъл, които биха допринесли за утвърждаването на екипи, проекти и активи.

По-широка децентрализация

Прекалено голямата власт в ръцете на основатели, инвеститори или китове се разкрива като слабост при разглеждане на проблемните крипто пазари. Без регулация ползите от децентрализираните и организационни структури като DAO стават все по-важни.

Ако са изградени правилно, DAO и протоколите, които предоставят инструменти за управление на финансите, стимули за производителност и управление, ще се окажат с реална стойност. Те могат и ще оформят проверките и балансите, докато навлизат в децентрализираните финансови (DeFi) и други блокчейн екосистеми.

Може да се каже, че все повече сектори имат нужда от децентрализация. Един такъв пример са санкциите за Tornado Cash, наложени от Министерството на финансите на САЩ. Редица платформи като dYdX, Aave, Uniswap, Circle и други забраниха акаунти, пряко и косвено свързани с Tornado Cash, а това доведе до по-нататъшно навлизане на децентрализацията.

Все пак, в крайна сметка някои се противопоставиха срещу въпросната санкция. Това включва Coinbase, която подкрепи съдебно дело срещу Министерството на финансите на САЩ и Github, която частично отмени забраната на Tornado Cash и нейните сътрудници в платформата за разработка на софтуер.

Тези събития показват колко дълбока е нуждата от иновативни, силни инструменти, които ще помогнат за издигането и поддържането на децентрализацията.

Елиминиране на излишните разходи

Бичите пазари не разчитат достатъчно на последователно представяне, разумна икономика на токените, честност и упорита работа.

Това лято видяхме как известни компании, сред които Celsius, Coinbase, OpenSea, Crypto.com и Gemini съкратиха персонал. Разходите за маркетинг също се съкращават в опит компаниите да се задържат на повърхността и да преодолеят пазарните условия. 

Мечият пазар означава пренастройване, преразглеждане на важните неща и използване на вътрешните ресурси за иновации и подобрения. Няма по-подходящо време за растеж от сегашното състояние на пазара.

Повече пространство за добри идеи

Бичи пазарите понякога насърчават преките пътища. Когато нещата вървят добре, протоколите и проектите са склонни да се придържат към растежа на бичия сезон, вместо да се грижат за пазарните основи. Падащите пазари създават повече пространство за ярки идеи, които да спечелят повече внимание.

В тези условия добрите идеи могат да се наложат правилно. Търсачите на решения получават възможност да изпробват своите качества, когато станем по-малко обсебени от високи ценови стойности на фона на лесно постижими печалби.

Може да се каже, че мечите криптопазари са времето, в което иновацийте могат да процъфтят.

Сливания и придобивания

Въпреки срива на цените през 2022 г. сливанията и придобиванията на криптовалути достигнаха миналогодишния брой като тенденцията може и да надмине 2021 г.

По-ниските оценки на криптовалутите и компаниите на настоящия етап може да реализират по-голям интерес към придобиванията.

Сливанията и придобиванията са добра възможност за по-малките проекти, които може би не биха оцелели сами, да преминат през мечия пазар, като същевременно дават възможност за запазване на важни иновации.

Несъмнено съществуват опасения относно пазарната консолидация, като се има предвид етосът на децентрализацията в индустрията, особено ако придобиванията се ръководят от централизирани или Web2 компании. Подобни времена обаче могат също така да насърчат обединяването на DAO, проекти и основатели за създаване на по-силни и устойчиви протоколи и идеи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


По-силни DAO

Много хора, които са се възползвали от прекалено голям ливъридж с крипто активи са пострадали. На много DAO и проекти хазните им бяха намалени наполовина или повече.

Това са трудни времена за хората и много от тях ще „избягат“ от крипто пространството завинаги.

Но основатели, криптоработници и DAO, които се придържат към него, ще излязат от другата страна по-силни отпреди, имайки нови решения, инструменти и идеи който ще ни помогнат за следващия бичи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене