НАЧАЛО Други

Coinbase уволни служители на Neutrino, които са работили в Hacking Team

март 7, 2019 13:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase уволни служители на Neutrino, които са работили в Hacking Team

Coinbase бе критикуван за придобиването на Neutrino.

Някои от служители на фирмата са имали връзки със софтуерната фирма Hacking Team.

Това е платформа, използвана от авторитарни правителства за шпиониране на техните граждани. В отговор на това, на 4-ти март, изпълнителният директор Брайън Армстронг взе решение да уволни тези служители.

След няколко седмици на спорове за придобиването на компанията за блокчейн анализатор, Coinbase издаде официален отговор.

Според Армстронг, служители на Neutrino, които преди това са работили в спорната компания за софтуер за компютърно наблюдение в Италия, Hacking Team, ще бъдат помолени да преминат от Coinbase. Освен това той отбеляза:

Докато се вгледахме в технологията и сигурността на продукта Neutrino, не оценявахме правилно всичко от гледна точка на нашата мисия и ценности като крипто-компания.

Той добави, че решението е взето заедно с екипа на Neutrino и че преходът ще бъде направен при добри условия. Армстронг заяви, че пренебрегването на връзките, които служителите на Neutrino имат с противоречивата софтуерна компания Hacking Team, е резултат от пропуск в процеса на надлежна проверка.

Coinbase не успя да спомене точно кога служителите на Hacking Team напускат Coinbase и къде ще отидат. Възможно е също така те да могат да преминат към „несвързано“ дъщерно дружество и да продължат да взаимодействат с Coinbase, според някои членове на общността.

Отпускането на звездни служители след противоречиво придобиване може да бъде болезнено и икономически неосъществимо. И така, остава въпросът дали Coinbase иска да уволни тези служители или да използва вратичка, за да ги задържи в сферата на влияние на компанията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене