НАЧАЛО Други

Crypto.com освобождават 5% от персонала си

юни 11, 2022 20:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto.com освобождават 5% от персонала си

Според три източника, които са запознати с въпроса, това е най-новият предвестник на проблемите на пазарите на криптовалути - водещата борса Crypto.com съкращава голяма част от служителите си.

Съкращенията – които последваха Coinbase, предприела рядката стъпка да отмени приетите оферти и да въведе замразяване на наемането на служители, плюс Gemini, която съкрати 10% от служителите си – са най-новата нихилистична реакция на изтерзания пазар на дигитални активи, затънал в депресията. И според източниците те са индикация, че дългогодишните усилия на доставчиците на ликвидност да диверсифицират източниците на приходи от спредовете върху таксите за търговия все още не са дали достатъчно плодове. 

Редица от уволнените, казаха източниците, са били добре компенсирани висши служители, които са били ценени, но е било трудно да бъдат оправдани, когато е ставало въпрос за належащата необходимост от намаляване на разходите. 

Говорител на Crypto.com заяви, че компанията наскоро е взела “трудното решение” да извърши “целенасочени съкращения” на общо 260 служители, или 5% от работната си сила. 

На източниците е била предоставена анонимност, за да се обсъдят чувствителни бизнес сделки.

Не знам колко дълго ще продължи тази крипто зима, ако сме в такава“, каза един от източниците.

“Някои хора казват, че е от шест до 12 месеца. Други казват, че са две години. Но [тези съкращения] са само върхът на айсберга. Лесно е да се наемат много хора, когато нещата вървят добре. Но когато нещата не вървят, изведнъж се оказва, че не е добре.” 

Друг източник заяви, че борсите са станали “изцяло зависими от таксите за търговия – надпревара до дъното“, като добави, че е трудно да се избяга от този поток на приходи, без да се стартират нови бизнес линии, които стилово се отдалечават от основната дейност на борсата – да свързва купувачи на криптовалути с продавачи. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Circle придобиват стартъп за крипто инфраструктура

Борбата на индустрията идва в момент, когато институционалните инвеститори от свeтa на акциите, облигациите и суровините все по-сериозно се отнасят към дигиталните активи. Дори ако инвеститорите с големи пари все още не са разгърнали капитала си, почти всички те отделят време и ресурси, за да навлязат в крак с нещата, казват участниците в сектора. 

Говорителят на Crypto.com заяви, че борсата остава фокусирана върху укрепването на продуктовите и инженерните възможности, както и върху партньорството с професионални спортни отбори, които според борсата ще “играят решаваща роля в нашата мисия да ускорим прехода на света към криптовалутите“.

Наистина, Crypto.com подписа договор с Леброн Джеймс като лице на рекламните си усилия, с което завърши кампанията си за $1 милиарда, включваща закупуване на бляскава реклама по време на Супербоул. 

Все още има признаци на растеж. В края на май Crypto.com привлече изпълнителен директор от конкурентната борса Bittrex – Куон Парк, който ръководи стратегията на компанията за Web3. Компанията получи и условно одобрение да разшири дейността си в Дубай, присъединявайки се към такива като Binance, FTX и Bybit в емирството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.