НАЧАЛО Други

Crypto.com освобождават 5% от персонала си

юни 11, 2022 20:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto.com освобождават 5% от персонала си

Според три източника, които са запознати с въпроса, това е най-новият предвестник на проблемите на пазарите на криптовалути - водещата борса Crypto.com съкращава голяма част от служителите си.

Съкращенията – които последваха Coinbase, предприела рядката стъпка да отмени приетите оферти и да въведе замразяване на наемането на служители, плюс Gemini, която съкрати 10% от служителите си – са най-новата нихилистична реакция на изтерзания пазар на дигитални активи, затънал в депресията. И според източниците те са индикация, че дългогодишните усилия на доставчиците на ликвидност да диверсифицират източниците на приходи от спредовете върху таксите за търговия все още не са дали достатъчно плодове. 

Редица от уволнените, казаха източниците, са били добре компенсирани висши служители, които са били ценени, но е било трудно да бъдат оправдани, когато е ставало въпрос за належащата необходимост от намаляване на разходите. 

Говорител на Crypto.com заяви, че компанията наскоро е взела „трудното решение“ да извърши „целенасочени съкращения“ на общо 260 служители, или 5% от работната си сила. 

На източниците е била предоставена анонимност, за да се обсъдят чувствителни бизнес сделки.

Не знам колко дълго ще продължи тази крипто зима, ако сме в такава„, каза един от източниците.

„Някои хора казват, че е от шест до 12 месеца. Други казват, че са две години. Но [тези съкращения] са само върхът на айсберга. Лесно е да се наемат много хора, когато нещата вървят добре. Но когато нещата не вървят, изведнъж се оказва, че не е добре.“ 

Друг източник заяви, че борсите са станали „изцяло зависими от таксите за търговия – надпревара до дъното„, като добави, че е трудно да се избяга от този поток на приходи, без да се стартират нови бизнес линии, които стилово се отдалечават от основната дейност на борсата – да свързва купувачи на криптовалути с продавачи. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Circle придобиват стартъп за крипто инфраструктура

Борбата на индустрията идва в момент, когато институционалните инвеститори от свeтa на акциите, облигациите и суровините все по-сериозно се отнасят към дигиталните активи. Дори ако инвеститорите с големи пари все още не са разгърнали капитала си, почти всички те отделят време и ресурси, за да навлязат в крак с нещата, казват участниците в сектора. 

Говорителят на Crypto.com заяви, че борсата остава фокусирана върху укрепването на продуктовите и инженерните възможности, както и върху партньорството с професионални спортни отбори, които според борсата ще „играят решаваща роля в нашата мисия да ускорим прехода на света към криптовалутите„.

Наистина, Crypto.com подписа договор с Леброн Джеймс като лице на рекламните си усилия, с което завърши кампанията си за $1 милиарда, включваща закупуване на бляскава реклама по време на Супербоул. 

Все още има признаци на растеж. В края на май Crypto.com привлече изпълнителен директор от конкурентната борса Bittrex – Куон Парк, който ръководи стратегията на компанията за Web3. Компанията получи и условно одобрение да разшири дейността си в Дубай, присъединявайки се към такива като Binance, FTX и Bybit в емирството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене