Home

Celsius освобождава 150 от служителите си

04.07.2022 9:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius освобождава 150 от служителите си

По последни данни изпадналият в затруднение криптозаемодател Celsius е уволнил 150 служители, което представлява една четвърт от работната му сила.

Израелското информационно издание Calcalist съобщи, че някои от съкратените служители се намират в Израел. Компанията, чието седалище е в САЩ, но има офиси в Израел и Обединеното кралство, нито потвърди, нито отрече това.

Новината идва два дни, след като криптозаемодателят сподели публикация в блога си, в която заяви, че работи за стабилизиране на ликвидността и операциите. Calcalist твърди, че фирмата не е отговорила на исканията за коментар.

Celsius замрази тегленията в платформата си на 13 юни, позовавайки се на проблеми с ликвидността. Оттогава няколко други криптокомпании последваха примера, като повечето от тях имат експозиция към самата Celsius. 

От компанията казаха:

Продължаваме да предприемаме важни стъпки за запазване и защита на активите и да проучваме наличните възможности. Тези възможности включват осъществяване на стратегически сделки, както и преструктуриране на задълженията ни, наред с други възможности.

Вложителите на Celsius губят надежда

Тъй като кредиторът не предоставя нова информация, вложителите, които нямат достъп до средствата си, губят надежда. Според неотдавнашен доклад на Wall Street Journal, много от тези вложители са вложили повечето си спестявания в Celsius. 

След три седмици Celsius не е предоставил никаква актуална информация за това кога ще възобнови тегленията и сега мнозина се чудят дали някога отново ще получат средствата си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Crema Finance спира услугите си заради хак на протокола

След като спря тегленията, компанията нае консултанти за преструктуриране от Alvarez & Marsal. Тя също така назначи Citigroup за предоставяне на финансови консултации. 

В докладите се твърди, че няколко фирми, сред които конкурентният кредитор NEXO и водещата финансова институция Goldman Sachs, обмислят да закупят активите ѝ. Съобщава се, че Goldman Sachs е набрала $2 милиарда за тази цел.

Освен това източници, близки до въпроса, твърдят, че крипто борсата FTX е обмисляла да предостави финансова подкрепа, но се е оттеглила, след като е видяла дупката от $2 милиарда във финансите на Celsius.

Въпреки че няма конкретни съобщения от страна на компанията, някои акционери изглежда губят търпение. Неотдавна BnkToTheFuture представи предложение Depositor First за спасяване на Celsius.

Според нейния главен изпълнителен директор Саймън Диксън тя ще свика събрание на акционерите, за да обсъди предложенията и да изслуша управителния съвет на Celsius. BnkToTheFuture притежава 5% дял в Celsius.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.