НАЧАЛО Други

Celsius освобождава 150 от служителите си

юли 4, 2022 9:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius освобождава 150 от служителите си

По последни данни изпадналият в затруднение криптозаемодател Celsius е уволнил 150 служители, което представлява една четвърт от работната му сила.

Израелското информационно издание Calcalist съобщи, че някои от съкратените служители се намират в Израел. Компанията, чието седалище е в САЩ, но има офиси в Израел и Обединеното кралство, нито потвърди, нито отрече това.

Новината идва два дни, след като криптозаемодателят сподели публикация в блога си, в която заяви, че работи за стабилизиране на ликвидността и операциите. Calcalist твърди, че фирмата не е отговорила на исканията за коментар.

Celsius замрази тегленията в платформата си на 13 юни, позовавайки се на проблеми с ликвидността. Оттогава няколко други криптокомпании последваха примера, като повечето от тях имат експозиция към самата Celsius. 

От компанията казаха:

Продължаваме да предприемаме важни стъпки за запазване и защита на активите и да проучваме наличните възможности. Тези възможности включват осъществяване на стратегически сделки, както и преструктуриране на задълженията ни, наред с други възможности.

Вложителите на Celsius губят надежда

Тъй като кредиторът не предоставя нова информация, вложителите, които нямат достъп до средствата си, губят надежда. Според неотдавнашен доклад на Wall Street Journal, много от тези вложители са вложили повечето си спестявания в Celsius. 

След три седмици Celsius не е предоставил никаква актуална информация за това кога ще възобнови тегленията и сега мнозина се чудят дали някога отново ще получат средствата си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Crema Finance спира услугите си заради хак на протокола

След като спря тегленията, компанията нае консултанти за преструктуриране от Alvarez & Marsal. Тя също така назначи Citigroup за предоставяне на финансови консултации. 

В докладите се твърди, че няколко фирми, сред които конкурентният кредитор NEXO и водещата финансова институция Goldman Sachs, обмислят да закупят активите ѝ. Съобщава се, че Goldman Sachs е набрала $2 милиарда за тази цел.

Освен това източници, близки до въпроса, твърдят, че крипто борсата FTX е обмисляла да предостави финансова подкрепа, но се е оттеглила, след като е видяла дупката от $2 милиарда във финансите на Celsius.

Въпреки че няма конкретни съобщения от страна на компанията, някои акционери изглежда губят търпение. Неотдавна BnkToTheFuture представи предложение Depositor First за спасяване на Celsius.

Според нейния главен изпълнителен директор Саймън Диксън тя ще свика събрание на акционерите, за да обсъди предложенията и да изслуша управителния съвет на Celsius. BnkToTheFuture притежава 5% дял в Celsius.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене