НАЧАЛО Алткойни

Криптовалутата на Tornado Cash загуби 50% от стойността си

август 13, 2022 16:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на Tornado Cash загуби 50% от стойността си

TORN, токенът на Tornado Cash, се срина с близо 50% през последната седмица, след като в петък холандските власти арестуваха в Амстердам заподозрян разработчик на протокола за смесване на крипто транзакции.

След като Министерството на финансите на САЩ добави протокола за смесване на транзакции в списъка си със санкции, Tornado Cash забеляза значителен спад на депозитите и ръст на тегленията.

Според източниците от въвеждането на санкциите в системата са депозирани едва $6 милиона. Цифрите отразяват 79% спад в сравнение със същия период от време предходната седмица.

Tornado Cash (TORN) загуби 97% от началото на февруари

Стойността на TORN се е понижила с около 97% от историческия му връх на 13 февруари 2021 г. За сравнение, стойността на известни криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се е понижила съответно само с 3.2% и 0.9% през последните 24 часа.

По данни на Министерството на финансите на САЩ Tornado Cash е една от най-популярните платформи за анонимизиране на крипто транзакции.

Министерството на финансите включи децентрализираното решение за защита на личните данни в черния списък, като твърди, че то е било използвано за изпиране на $7 милиарда в незаконно придобити криптовалути.


СВЪРЗАНО: dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash


Според Министерството на финансите Tornado Cash, който е пуснат на пазара през 2019 г., е бил използван и от севернокорейска хакерска организация, свързана с атаката на стойност $625 милиона срещу проекта за блокчейн гейминг Axie Infinity през март, както и с други киберпрестъпления.

Отказан достъп

Достъпът до Tornado Cash също беше блокиран след обявяването на санкциите. Каналът на проекта в Discord вече не е достъпен за потребителите, а форумите за управление и страниците му в Github също са ограничени.

Пазарната капитализация на TORN е приблизително $135 милиона, според дании на CoinMarketCap.

Така нареченият управленски токен също така позволява на притежателите си да гласуват за актуализации на протокола. Сред мажоритарните акционери са основателите на компанията и нейните първи поддръжници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да се изправи пред разпродажба преди Сливането


Службата за фискална информация и разследване (FIOD) към Министерството на финансите на САЩ заяви, че разследването на Tornado Cash е започнало през юни тази година.

Tornado Cash не е първото приложение за защита на личните данни, което е включено в черния списък на Министерството на финансите на САЩ. Месец по-рано Министерството на финансите санкционира Blender, след като го обвини, че е позволило изпирането на $21 милиона, откраднати при хакерската атака срещу Ronin Bridge.

Изглежда, че общността на Tornado Cash преживява особено жестока крипто зима. Във връзка с настоящия мечи пазар изглежда, че затварянето на компании, арестите и санкциите са нанесли значителни щети на предприятието, тъй като инвеститорите продължават да обръщат гръб на протокола.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Fantom скача с 200% – ще продължи ли възхода? – Santiment

Водеща фирма за криптоанализи предполага, че популярният алткойн е само в началния етап на голямо рали.

февруари 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Рекорден брой китови транзакции с Dogecoin на 31 януари

Santiment установи, че на 31 януари Dogecoin (DOGE) преживял най-големия брой китови транзакции през тази година.

февруари 3, 2023 11:10 2 мин. четене

Този децентрализиран токен се повиши с 50% за няколко дни

Децентрализиран токен, базиран на Етериум (ETH) се повиши с 50% само за няколко дни, след като публикува годишния си отчет.

февруари 2, 2023 21:00 1 мин. четене