НАЧАЛО Други

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

В публикация в блога си dYdX добави, че работи с „доставчик на услуги за спазване на законодателството„, който е сигнализирал за определени сметки, които са получавали средства от приложението Tornado Cash.

Tornado Cash, услуга за смесване на поверителността и транзакциите в Етериум, беше в центъра на вниманието през последните дни, след като протоколът беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ.
В публикацията в блога dYdX пише:

Много сметки бяха блокирани, защото определена част от средствата на портфейла (в много случаи дори несъществени суми) са били свързани в определен момент с Tornado Cash, който наскоро беше добавен в списъка със санкции от САЩ.

Все пак борсата уточни, че неточно е блокирала няколко сметки, което е трябвало да бъде отменено. dYdX отбеляза, че тези потребители не са се занимавали пряко с Tornado Cash и че е възможно да не са знаели произхода на преведените им средства.

Направихме корекции в рамките на нашите политики за съответствие, които отмениха забраната на някои сметки и ще продължим да полагаме усилия за ограничаване на маркирането и проследяване на този проблем занапред„, добави dYdX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Последното тестово сливане на Етериум беше проведено


Поради необходимостта от спазване на изискванията, борси като dYdX могат да откажат да работят с потребители, които се опитват да внесат активи в техните платформи от сметки, свързани с Tornado Cash. Въпреки това борсите не са единственият вид крипто фирми, които предприемат действия в отговор на санкционирането на Tornado. Всъщност в крипто сектора се наблюдават по-широки последици във връзка с това развитие.

Например Alchemy, доставчикът на инфраструктура за Етериум, блокира достъпа на потребителите на Tornado Cash до своите нодове. В друг пример, GitHub изтри акаунтите на сътрудниците на Tornado, изтривайки от платформата всички техни софтуерни хранилища.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене