НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори

октомври 18, 2022 8:10 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори

Крипто трейдърите търсят индикации за това какво може да предстои за най-големия криптоактив - Биткойн (BTC).

Общата пазарна капитализация на крипто продължава да се бори под психологически значимото ниво от $1 трилион.

Индикаторите сочат, че може да предстои спад

Един от индикаторите – индексът на относителната сила (RSI) и 3-дневният RSI на Биткойн в момента може да предвещават слабост за водещия цифров актив. Наблюдава се модел на нарастване, който заедно с ценовото действие показва рязък натиск от страна на продавачите на водещия цифров актив, както беше представено от техническия анализатор Матю Хайланд.

RSI е индикатор за инерция, наблюдаващ големината на последните колебания на цените, за да определи дали даден токен е свръхкупен или свръхпродаден. Към момента на писане индикаторът се движи към зоната, където е свръхкупен – над 70. При пресичане на тази линия може търговците да започнат да продават.

Eдин актив може да свръхкупен и според стохастичния осцилатор. Сигналът за продажба се засилва, когато отчетът на осцилатора надхвърли 80.

Според Матю Хайланд настоящите действия на Биткойн напомнят на тези от приблизително същия период на 2018 г., когато 3-дневният RSI също отбеляза повишения, във връзка с низходящия триъгълник през октомври. Това е мечи модел, който традиционно се приема като сигнал за заемане на къси позиции.

В техническия анализ подобни движения се наричат “меча дивергенция” и са значителен сигнал за продажба за трейдърите.

Още през 2018 г. подобен модел беше последван от драматичен спад на цената с повече от 50%. Тогава Биткойн падна от $6,600 през октомври до дъно от $3,244 през декември.

Понижена волатилност

Историческият индекс на волатилността на Биткойн (BVOL) е на дъна, които сме виждали само няколко пъти. Миналата седмица Уилям Клементе, съосновател на фирмата за изследване и търговия с цифрови активи Reflexivity Research, направи следните коментари.

Волатилността на акциите (VIX) спрямо волатилността на Биткойн (BVOL) се доближава до исторически върхове. 

Това показва колко голяма е компресията на волатилността, която Биткойн изпитва в момента.

На фона на относително стабилното ценово движение на Биткойн в скоро време, Клементе твърди, че по всяка вероятно ще последва повишение на волатилността.

Седмица по-рано икономистът и предприемач Алекс Крюгер спомена, че след всички предишни движения до тези дъна на BVOL се наблюдава период на значителна волатилност.

Всеки път, когато BVOL е затварял под 25, последва експлозивно движение на Биткойн скоро след това. [Това има тенденция да се проявява] като две движения нагоре, едно движение надолу (ноември 2018 г.).

От фирмата за изследване на криптовалути Delphi Digital споделиха подобно мнение.

Исторически погледнато, когато BVOL падне под стойност от 25, скоро след това има тенденция да последва голям скок на волатилността.

В допълнение индексът на страх и алчност продължа да дава отчет от “страх” за втори пореден месец. Към момента на писане на статията индексът сочи, че на пазарът цари “екстремен страх” със стойност 20. Малко по-рано този показател отбеляза рекорд за най-дълго време застой в зоната на “екстремен страх”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.