TRON

TRON TRX

Ранк 12
Ранк 12
TRON цена в USD:

$0.1339071

Пазарна капитализация
$11,659,969,307.136
87,075,067,912 TRX
24ч Обем
$283,455,694
2,116,808,646TRX
Крипто в циркулация
87,075,067,911.954 TRX
Макс : 87075066865.585

Какво е TRON

TRON е блокчейн платформа с отворен код, която подобно на Етериум може да изпълнява смарт договори и да се използва за създаване на децентрализирани приложения (dApps).

Първоначално продавана предимно в Азия, TRX, родната криптовалута на мрежата, вече е станала глобална. Към ноември 2022 г. платформата има близо 120 милиона регистрирани акаунта.

Основана от Джъстин Сън, който към момента е неин главен изпълнителен директор, Фондация Tron има офиси в Сингапур и Сан Франциско. Сън също така е и главен изпълнителен директор на торент тракера BitTorrent.

Фондацията набра $70 милиона през 2017 г. чрез ICO (първично предлагане на монети) малко преди Китай да забрани дигиталните токени. До март 2018 г. бяха пуснати тестовата мрежа, блокчейн тракер и уеб портфейлът. Основната мрежа на TRON стартира скоро след това, през май 2018 г., отбелязвайки пускането на Odyssey 2.0 като технически крайъгълен камък за TRON.

През юни 2018 г. TRON промени своя протокол от ERC-20 токен върху Етериум към независима peer-to-peer мрежа. на 25 юли 2018 г. Фондацията TRON обяви, че е приключила придобиването на BitTorrent, услуга за peer-to-peer споделяне на файлове. С това TRON обяви своята независимост със създаването на генезисния блок, заедно с придобиването на BitTorrent през юли 2018 г. След това придобиване, през август 2018 г., основателят на BitTorrent Брам Коен също разкри, че напуска компанията, за да основе Chia – алтернатива на Биткойн, създадена с цел да бъде по-малко енергоемка криптовалута.

През февруари 2019 г., след като е придобита от Фондация Tron, BitTorrent започва собствена продажба на токени, базирани на мрежата.

Как работи TRON

За потвърждаване на транзакциите TRON използва делегиран консенсусен механизъм, който е разновидност на модела за доказателство за залог (PoS). Доказателството за залог е популярна, енергийно ефективна алтернатива на оригиналния модел за доказателство за работа (PoW), въведен от Биткойн.

В делегираната PoS система притежателите на TRX могат да стейкват своите токени, което означава, че те залагат тези токени като обезпечение. Това им дава право да гласуват за “суперпредставители”, които ще потвърждават транзакциите. Гласовете се преброяват и суперпредставителите се избират на всеки шест часа.

Суперпредставителите получават блокове от транзакции, които трябва да валидират. За всеки блок всеки суперпредставител получава награда за блок и награда за глас като и двете се споделят с “партньорите” на суперпредставителя, които гласуват, според съотношението на гласовете им.

TRON използва трислойна архитектура с основен слой, слой за съхранение и слой за приложения:

  • Основният слой изпълнява основните фундаментални задачи за блокчейна. Това включва валидиране на транзакции, управление на сметки и разчитане на смарт договори. Той използва езика за смарт договори Solidity, който първоначално е разработен за Етериум.
  • Слоят за съхранение е създаден, за да се справя със сложното съхранение на данни.
  • Слоят за приложения се използва от разработчиците за изграждане на dApps и персонализирани портфейли.

Въпреки постоянно разширяващата се екосистема от dApps на TRON, проекта е обект на критики, защото предполагаемо копира чужд код и че главният изпълнителен директор на TRON е спечелил пари чрез измами с криптовалути.

Отворената, децентрализирана платформа на Tron и технологията за разпределено съхранение също се опитват да се справят със значителен проблем – предизвикателството на много малко и мощни корпорации, контролиращи Интернет и неговото съдържание.

Как да купя Tron?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Tron е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Tron (TRX), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя Tron?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

TRON Новини

Основателят на Tron прехвърли криптовалути за над $23 милиона към Binance

В изненадващ ход основателят на TRON (TRX) Джъстин Сън прехвърли значително количество TRX в Binance.

28.06.2024 7:30 1мин. четене

Почти всички инвеститори в тази криптовалута са на печалба – но може да последва корекция

На 8 март туит от IntoTheBlock привлече вниманието, хвърляйки светлина върху факта, че огромното мнозинство, над 98%, от притежателите на Tron (TRX) в момента виждат печалби от инвестициите си.

11.03.2024 10:40 2мин. четене

Прогноза за цената на Tron (TRX) за 2024 година

Tron (TRX) се превърна в значим играч в сферата на криптовалутите, като през последните месеци демонстрира забележителен напредък в показателите си на веригата.

25.12.2023 12:00 2мин. четене

Tron (TRX) понесе удар – Binance US спира предлагането на токена

Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че ще изключи токена TRON (TRX) от списъка си на 12 април поради проверка, която установи, че той не отговаря на високите им стандарти.

12.04.2023 15:32 2мин. четене