НАЧАЛО Други

Celsius предполагаемо започва процедура по обявяване на фалит

юли 14, 2022 3:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius предполагаемо започва процедура по обявяване на фалит

Криптозаемодателят Celsius се готви да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, съобщи CNBC в сряда.

Развитието на ситуацията идва дни след като Celsius се обърна към Kirkland & Ellis LLP с молба да консултира потенциалното преструктуриране. По-рано в сряда Celsius пристъпи към изплащане на останалия си крипто дълг към децентрализирани протоколи за кредитиране. 

В сряда Celsius изплати последния от DeFi дълговете си към Compound, Aave и Maker, намалявайки първоначалния си дълг от $820 милиона до едва $0.013 в рамките на един месец.

Подобно на други фирми в сферата на криптофинансирането, Celsius се сблъска със значителни финансови затруднения на фона на спада на пазара на дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Voyager (VGX) се изстреля със 586% след съдебна разпоредба

Все още неизвестна обаче ще бъде съдбата на вложителите, които все още са блокирали активите си в платформата за кредитиране. Нито компанията, нито нейният главен изпълнителен директор Алекс Машински са направили публични коментари за това дали вложителите ще получат някакъв процент от средствата си обратно.

Слуховете за несъстоятелност на Celsius започнаха да се разпространяват миналия месец, след като на 13 юни криптозаемодателят беше принуден да замрази потребителските средства поради „екстремни пазарни условия“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене