НАЧАЛО Други

Celsius предполагаемо започва процедура по обявяване на фалит

14.07.2022 3:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius предполагаемо започва процедура по обявяване на фалит

Криптозаемодателят Celsius се готви да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, съобщи CNBC в сряда.

Развитието на ситуацията идва дни след като Celsius се обърна към Kirkland & Ellis LLP с молба да консултира потенциалното преструктуриране. По-рано в сряда Celsius пристъпи към изплащане на останалия си крипто дълг към децентрализирани протоколи за кредитиране. 

В сряда Celsius изплати последния от DeFi дълговете си към Compound, Aave и Maker, намалявайки първоначалния си дълг от $820 милиона до едва $0.013 в рамките на един месец.

Подобно на други фирми в сферата на криптофинансирането, Celsius се сблъска със значителни финансови затруднения на фона на спада на пазара на дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Voyager (VGX) се изстреля със 586% след съдебна разпоредба

Все още неизвестна обаче ще бъде съдбата на вложителите, които все още са блокирали активите си в платформата за кредитиране. Нито компанията, нито нейният главен изпълнителен директор Алекс Машински са направили публични коментари за това дали вложителите ще получат някакъв процент от средствата си обратно.

Слуховете за несъстоятелност на Celsius започнаха да се разпространяват миналия месец, след като на 13 юни криптозаемодателят беше принуден да замрази потребителските средства поради “екстремни пазарни условия”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.