НАЧАЛО Други

Пазарният дял на Binance.US пада на фона на съдебно дело

юли 6, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарният дял на Binance.US пада на фона на съдебно дело

Binance.US, базирана в САЩ крипто борса, отбеляза значителен спад в пазарния си дял, предполагаемо поради съдебно дело, заведено от федералните финансови регулатори.

Според доклад на Reuters от 5 юли, позоваващ се на данни от Kaiko, пазарният дял на Binance.US в САЩ е спаднал от над 22% през април до приблизително 0.9% към 26 юни.

През юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу Binance.US, Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао, обвинявайки ги, че работят като нерегистрирана борса за ценни книжа. Преди това Комисията за търговия със стокови фючърси вече беше подала подобно съдебно дело срещу Binance и Джао през март.

Coinbase, друга крипто борса, също е изправена пред съдебен иск от SEC. Данните, предоставени от Reuters, обаче показват, че пазарният дял на Coinbase в САЩ се е увеличил от около 48% на 55% през юни.

Този скок може да се дължи на това, че Coinbase е посочена като партньор за наблюдение в множество документи, подадени до SEC от мениджъри на активи, които искат да стартират Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ.

На 5 юли комбинираният обем на търговията със спот и деривати на централизираните борси надхвърли $2.7 трилиона. Това увеличение на обема може да се отдаде отчасти на нарастващите нагласи на инвеститорите след подаването от BlackRock на заявление за спот Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.