НАЧАЛО Други

Топ хедж фонд инвестира $13 милиона в GameStop преди акциите да скочат с 400%

16.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ хедж фонд инвестира $13 милиона в GameStop преди акциите да скочат с 400%

Водещият хедж фонд Renaissance Technologies разкри, че е придобил значителен дял в GameStop през последното тримесечие, позиционирайки се така, че да се възползва от неотдавнашния скок на акциите на компанията.

В края на март Renaissance Technologies притежаваше 1 милиона акции на дружеството на стойност $13 милиона, според актуализирания си портфейл за първото тримесечие.

Във вторник акциите на GameStop се покачиха с над 400%, което временно увеличи стойността на дела на Renaissance до $65 милиона. Въпреки че в сряда цената на акциите спадна до около $33, пазарната капитализация на GameStop остана над $10 милиарда.

Скокът на акциите на GameStop беше предизвикан от завръщането на инвеститора Кийт Гил, познат в социалните мрежи като (Roaring Kitty). Гил беше ключова фигура в ралито, което доведе до рязко покачване на акциите на GameStop в началото на 2021 г.

Renaissance Technologies, основана от покойния математик и кодоразбивач Джим Саймънс, използва алгоритми, за да ръководи търговските си решения, което често води до значителни тримесечни промени в портфейла. През последното тримесечие фондът направи забележителни промени, включително намали дела си в Nvidia с почти две трети – от 1.5 милиона акции на 551,000, като намали стойността му от $767 милиона на под $500 милиона.

Фондът също така намали дела си в Tesla, като от 2.6 милиона акции на стойност $635 милиона намали дела си до $1.8 милиона акци ($316 милиона). Обратно, Renaissance увеличи инвестицията си в AMC Entertainment Holdings, друга меме акция, от 4.9 млн. акции на стойност около $30 милиона през декември до 8.7 милиона на стойност $60 милиона към края на март.

Като цяло общата стойност на портфейла от акции на Renaissance остава стабилна на приблизително $64 милиарда.

Важно е да се отбележи, че тримесечните актуализации на портфейла осигуряват моментна представа на притежаваните активи към определен момент, като не включват шорт позиции, частни инвестиции и международни активи, които може да не отразяват напълно инвестиционната стратегия на фонда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.