НАЧАЛО Биткойн

BlackRock отново кандидатства за спот Биткойн ETF след предупреждението на SEC

юли 4, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock отново кандидатства за спот Биткойн ETF след предупреждението на SEC

BlackRock, най-голямата глобална компания за управление на активи, подаде отново заявлението си за борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн след предупреждение от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Nasdaq, в сътрудничество с BlackRock и водещата американска борса за криптовалути Coinbase, отново представи предложение за стартиране на ETF, който проследява цената на Биткойн на спот пазара.

Ако получи одобрение, този ETF ще бъде първият по рода си в Съединените щати. Преди това регулаторните органи в страната са отхвърляли или забавяли множество заявления за Биткойн ETF поради опасения относно манипулирането на пазара, защитата на инвеститорите и въпроси, свързани с попечителството. Досега Комисията по ценните книжа и фондовите борси е одобрила само два Биткойн фючърсни ETF, които следят стойността на договорите за BTC, търгувани на регулирани борси.

Според източници на Wall Street Journal SEC наскоро е заявила, че подадените заявления за ETF са непълни. Липсата на името на посредническата борса за криптовалути беше посочена като основна причина за недостатъците в заявленията. Няколко компании, включително BlackRock, направиха промени и Coinbase беше идентифицирана като посредник за тези ETF.

Анализаторът на Bloomberg ETF предостави следното обяснение по въпроса:

Въпреки че повторното подаване на документи е станало на 29 юни, новината беше обявена от Nasdaq на 3 юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.