НАЧАЛО Други

Цените на златото спадат – каква е причината?

30.04.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

Въпреки този спад, благородният метал поддържа общ ръст от около 4% за месеца. Освен това доларовият спот индекс на Bloomberg се повиши с 0.3% след спада от 0.4% в понеделник. Други благородни метали, включително сребро, паладий и платина, също отбелязаха понижение на цените си.

Спадът на цените идва непосредствено преди заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC), насрочено за сряда. Сред официалните лица съществуват очаквания данните за инфлацията да надхвърлят предишните оценки, което води до спекулации за потенциална ястребова позиция на Федералния резерв. Макар че много трейдъри очакваха намаляване на лихвените проценти през март, председателят на Федералния резерв Джером Пауъл предположи, че корекциите на лихвите може да бъдат отложени поне до декември тази година.

Въпреки забавянето на намаляването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, златото отбеляза ръст от над 12% през тази година. Освен това според Световния съвет по златото през първото тримесечие на 2024 г. търсенето на кюлчета от страна на централните банки е отбелязало най-силния старт на всяка година в историята.

Вследствие на това съществува потенциал за бързо възстановяване на цените на златото през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.