НАЧАЛО Биткойн

САЩ заемат по-малко от 10% от обема на търговията с Биткойн

юли 6, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ заемат по-малко от 10% от обема на търговията с Биткойн

Едва 9.49% от обема на търговията с Биткойн се осъществява на регистрирани крипто борси в САЩ, което оставя значителни приходи от транзакции неизползвани за платформи като Coinbase и Kraken.

От януари 2023 г. насам американските борси постоянно губят своя дял от Биткойн сделките, като март е изключение. По-голямата част от обема на търговията, включително с Биткойн, остава концентрирана на Binance, като през юни потребителите са изтъргували криптовалути на стойност $239 милиарда на спот пазарите на Binance.

Coinbase представлява 61% от обема на търговията с Биткойн сред американските борси, но държи много по-малък дял от Binance, като е изтъргувала само $30 милиарда. Общият обем на спот търговията на Kraken е наполовина по-малък от този на Coinbase – $16.2 милиарда. Обемът на спот търговията на централизираните борси, включително Binance, остава исторически нисък.

Офшорните криптоборси печелят пазарен дял, но неотдавнашните съдебни дела срещу Binance, Binance.US и Coinbase намалиха пазарния им дял. Bybit, със седалище в Дубай, отбеляза повишен пазарен дял през юни и май. Bullish и Upbit, разположени извън САЩ, също отбелязаха ръст в бизнеса си, според CCData.

Обемът на търговията с крипто деривати надхвърля спот обема и е доминираща тенденция от 2021 г. насам. Binance улавя по-голямата част от търговията с деривати, следвана от Kraken, която изостава значително. Coinbase не се нарежда сред първите осем компании по отношение на дериватите.

Освен Binance, други големи играчи на пазара на деривати са базирани извън САЩ. През юни базираната на Сейшелските острови OKX държеше 19.5% от пазарния дял на дериватите, следвана от Bybit с 12.6%. Bitget, също регистрирана на Сейшелските острови, заема четвърто място.

Американските крипто борси имат малък дял в обема на търговията с Биткойн в сравнение с Binance. Офшорните борси набират популярност, а обемът на търговията с крипто деривати надхвърля обема на спот търговията, като Binance е водеща и в двете области.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.