НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin вече е втората най-голяма PoW криптовалута

17.09.2022 10:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin вече е втората най-голяма PoW криптовалута

След като Етериум премина към доказателство за залог, Биткойн и Dogecoin остават най-големите PoW криптовалути.

След като Сливането на Етериум приключи и топ блокчейнът за NFT и децентрализирани приложения премина към система за доказателство на залог (PoS), Dogecoin (DOGE) вече е втората по големина монета за доказателство за работа (PoW) след Биткойн (BTC).

Първоначално пуснат през 2013 г. като шега, Dogecoin понастоящем е десетата по големина криптовалута с пазарна капитализация от $8 милиарда.

Dogecoin, подобно на Биткойн, се добива с помощта на консенсусния PoW механизъм, което означава, че миньорите използват компютри и значително количество енергия, за да решават сложни математически уравнения, като валидират трансакции и получават DOGE като награда.

Според платформата за проследяване на криптовалути Currency.com всеки ден миньорите добиват около 14.4 милиона DOGE, като по този начин добавят към предлагането на монетата от $132.6 милиарда. За разлика от Биткойн, който има ограничено предлагане от 21 милиона, Dogeoin няма горна граница.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще премине ли Биткойн към доказателство за залог (PoS)?


През последните години Dogecoin си намери необичаен поддръжник в лицето на най-богатия човек в света, основателя на Tesla Илон Мъск, който започна да коментира за криптовалутата в Twitter още през 2019 г. и на няколко пъти накара цената на Dogecoin да се покачи.

Но дори подкрепата на Мъск не успя да спаси Doge от суровата крипто зима. Понастоящем Dogecoin се търгува на цена от $0.06, което е сериозен спад от историческия връх от $0.73, достигнат на 8 май 2021 г., същия ден, в който Мъск се появи в предаването Saturday Night Live. Това е спад от 91.78%.

Миналия месец компанията за обмен на криптовалути и криптомати Coinme обяви добавянето на Dogecoin към списъка с опции на своите машини чрез сделка с оператора на киоски за монети Coinstar. Криптоматът също така поддържа Биткойн, Chainlink (LINK), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC), Stellar (XLM) и Polygon (MATIC).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Ripple обвинени в манипулиране на цената на XRP чрез ботове

Появиха се твърдения, че Ripple може да е използвала автоматични ботове, за да повлияе на цената на XRP. Тези твърдения произтичат от документи, споделени от крипто следователят Darkhorse, които хвърлят светлина върху сложните стратегии, използвани за въздействие върху пазарната стойност на XRP през 2015 и 2016 г.

01.03.2024 16:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, които да следите следващата седмица

Тъй като седмицата на пазара на криптовалути е към своя край, някои активи се открояват като потенциално изгодни възможности за покупка през следващата седмица, особено като се има предвид, че в момента цената им е под $5 за токен.

01.03.2024 14:30 2 мин. четене

2 алткойна, които могат да скочат след корекция на Биткойн

Инвеститорът Брайън Кели изрази загриженост относно възможността Биткойн (BTC) да претърпи значителна пазарна корекция, след като надхвърли границата от $60,000.

01.03.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.