НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin вече е втората най-голяма PoW криптовалута

септември 17, 2022 10:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin вече е втората най-голяма PoW криптовалута

След като Етериум премина към доказателство за залог, Биткойн и Dogecoin остават най-големите PoW криптовалути.

След като Сливането на Етериум приключи и топ блокчейнът за NFT и децентрализирани приложения премина към система за доказателство на залог (PoS), Dogecoin (DOGE) вече е втората по големина монета за доказателство за работа (PoW) след Биткойн (BTC).

Първоначално пуснат през 2013 г. като шега, Dogecoin понастоящем е десетата по големина криптовалута с пазарна капитализация от $8 милиарда.

Dogecoin, подобно на Биткойн, се добива с помощта на консенсусния PoW механизъм, което означава, че миньорите използват компютри и значително количество енергия, за да решават сложни математически уравнения, като валидират трансакции и получават DOGE като награда.

Според платформата за проследяване на криптовалути Currency.com всеки ден миньорите добиват около 14.4 милиона DOGE, като по този начин добавят към предлагането на монетата от $132.6 милиарда. За разлика от Биткойн, който има ограничено предлагане от 21 милиона, Dogeoin няма горна граница.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще премине ли Биткойн към доказателство за залог (PoS)?


През последните години Dogecoin си намери необичаен поддръжник в лицето на най-богатия човек в света, основателя на Tesla Илон Мъск, който започна да коментира за криптовалутата в Twitter още през 2019 г. и на няколко пъти накара цената на Dogecoin да се покачи.

Но дори подкрепата на Мъск не успя да спаси Doge от суровата крипто зима. Понастоящем Dogecoin се търгува на цена от $0.06, което е сериозен спад от историческия връх от $0.73, достигнат на 8 май 2021 г., същия ден, в който Мъск се появи в предаването Saturday Night Live. Това е спад от 91.78%.

Миналия месец компанията за обмен на криптовалути и криптомати Coinme обяви добавянето на Dogecoin към списъка с опции на своите машини чрез сделка с оператора на киоски за монети Coinstar. Криптоматът също така поддържа Биткойн, Chainlink (LINK), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC), Stellar (XLM) и Polygon (MATIC).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна

Според Santiment има значителни потоци средства, които се насочват към няколко алткойна с ниска капитализация.

януари 26, 2023 16:00 2 мин. четене