НАЧАЛО Алткойни

Сливането на Етериум (ETH) премина успешно

15.09.2022 12:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сливането на Етериум (ETH) премина успешно

След много дълго чакане и много отлагания Сливането на втората най-голяма криптовалута - Етериум (ETH) - беше активирано.

Мащабната актуализация превключва втората по пазарна капитализация криптовалута от консенсусен модел за доказателство за работа към доказателство за залог.

Промяната позволява на притежателите на Етериум да залагат монетите си в замяна на награди и трансформира мрежата в много по-енергийно ефективен модел за обработка и проверка на транзакции. Очаква се общото потребление на енергия в Етериум мрежата да спадне с около 99.9%.

Преминаването към доказателство за залог също така ще окаже драматично въздействие върху темпа на инфлация на Етериум.

Фондацията Етериум твърди, че броят на новите ETH, които ще навлязат на пазара, ще отбележи значителен спад.

Преди Сливането са били издавани около 13,000 ETH на ден – брой, който сега ще спадне до около 1,600 на ден.

Едно нещо, което актуализацията няма да направи, обаче, е да намали разходите за правене на бизнес в мрежата на Етериум. При транзакциите няма да се наблюдава значителен спад на таксите, докато не бъдат въведени допълнителни актуализации.

Очаква се също така скоростта на мрежата по същество да остане същата както преди въвеждането на актуализацията.

На партито за отброяване до старта Виталик Бутерин заяви, че мрежата вече е с крачка по-близо до постигането на визията на своите основатели.

Това е първата стъпка от голямото пътуване на Етериум към превръщането му в много зряла система. И все още има стъпки, които трябва да се извървят. Все още трябва да се мащабираме. Все още трябва да оправим защитата на личните данни. Все още трябва да направим нещата действително сигурни за обикновените потребители и всички тези неща. И мисля, че всички трябва да работим усилено и да дадем своя принос, за да се случат и всички тези неща.

Бутерин сподели, че за него Сливането символизира разликата между Етериум в ранния си етап на развитие и Етериум, който винаги всички са искали да видят.

Така че нека да отидем и да изградим всички останали части на тази екосистема и да превърнем Етериум в това, което искаме да бъде.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Макро средата се променя, предстои обрат на пазара – Р. Пал


Група, наречена ETHW Core, се ангажира да разклони основния блокчейн и да стартира захранвана от миньори версия с доказателство за залог на мрежата в рамките на 24 часа след Сливането. Разклонението предлага възможност всеки, който притежава ETH, да получи равен брой форкнати токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете прехвърлят десетки милиони – очаква ли се още спад на цената?

В разгара на по-широкия пазарен спад Dogecoin (DOGE) се бори с низходящ натиск, като се опитва да задържи цената си над критичното ниво на подкрепа от $0.15.

14.04.2024 21:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Solana с важно съобщение за проблемите на мрежата

Блокчейнът Solana (SOL) наскоро се сблъска с предизвикателства, свързани с продължително претоварване на мрежата, което доведе до много неуспешни транзакции.

14.04.2024 15:00 2 мин. четене

“Събудих се и бях изгубил $1.14 милиона” сподели трейдър на меме токени

Търговията с ливъридж може да засили печалбите, но и да увеличи загубите, особено на волатилни пазари като този на криптовалутите.

14.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.