Stellar

Stellar XLM

Ранк 25
Ранк 25
Stellar цена в USD:

$0.0871518

Пазарна капитализация
$2,240,830,237.945
25,711,802,844 XLM
24ч Обем
$47,226,961
541,893,045XLM
Крипто в циркулация
25,711,802,844.359 XLM
Макс : 50001787536.628

Какво е Stellar

Stellar е разпределена счетоводна книга (леджър), базирана на блокчейн, която е предназначена да свързва хора и финансови институции по целия свят. Целта на Stellar е да увеличи финансовото включване чрез създаване на достъпни, евтини и лесни за използване глобални платежни системи.

Защо са важни Stellar Lumens (XLM)?

Stellar Lumens (XLM) са жетоните, пуснати за собствени активи от фондацията за развитие на Stellar, НПО, лансирано от съоснователя на Ripple, Джед МакКейлъб през 2014 г.. Макар че някои може да мислят, че Stellar е форк на Ripple, при по-внимателна проверка ще видите, че двете всъщност имат много повече различия, отколкото прилики. По думите на МакКейлъб това са два „напълно различни кода“. Въпреки че кодовете се различават, ключовата разлика между тях се крие в тяхната визия за бъдещето на криптовалутата.

Стартирана през 2014 г., Stellar е базирана на блокчейн платформа, създадена за бърза обмяна на валута и превод на пари. Първоначално базиран на протокола на Ripple Labs, Stellar по-късно форкна и в крайна сметка пренаписа кода си изцяло. Подобно на XRP от Ripple Labs, XLM валутата на Stellar служи като мост за свързване на извършването на различни транзакции на платформата Stellar. Това е причината всеки XLM токен да има много ниска стойност в сравнение с повечето други топ 10 криптовалути.

Как работят Stellar Lumens (XLM)?

Stellar работи върху така наречения протокол за консенсус на Stellar – децентрализирана мрежа, способна да работи независимо един от друг. Тази децентрализирана мрежа от сървъри се синхронизира и постига консенсус, създавайки Stellar мрежата и позволява да разпространява леджъра възможно най-широко.

Stellar не е толкова децентрализиран, колкото нещо, основано на механизъм за доказателство за работа (PoW), като Биткойн, но постига по-добра скорост и ефективност в резултат на този компромис. Докато оригиналната кодова база беше подобна на Ripple, най-новата версия, Stellar-core, е съвсем различна, използвайки изцяло отделен консенсусен алгоритъм.

Печелене на пари

Въпреки че споделя много прилики с други блокчейн мрежи, Stellar работи малко по-различно. В мрежата на Stellar има множество сървъри, които комуникират помежду си на интервали от 2-5 секунди. Освен това всеки сървър съдържа копие на публичната книга, регистрираща всички транзакции в мрежата. Главната книга също се актуализира на всеки няколко секунди.

Всеки път, когато е направена поръчка в мрежата, протоколът Stellar автоматично намира най-добрия обменен курс за транзакцията. Въпреки че това може да бъде толкова лесно, колкото конвертирането на една валута в друга, алгоритъмът може да създаде конверсия, преминаваща през няколко валути, ако крайният резултат е по-полезен за двете страни. Всяка транзакция има малка такса от фракции на центове, таксувани в XLM.

Stellar можете да закупите от лесната за употреба платформа – kriptomat.io!

Stellar Цена в Реално Време

Stellar Новини

Moneygram пусна крипто към фиат услуга на мрежата Stellar

Компанията за парични преводи MoneyGram стартира своята услуга, базирана на Stellar, след месеци на тестване.

юни 11, 2022 14:30 1 мин. четене

Stellar отваря коридор за парични преводи във Филипините

В съобщение, подкрепяните от Stellar Velo Labs и Philippine Digital Asset Exchange (PDAX) обявяват ново партньорство за отваряне на коридор за парични преводи във Филипините, използвайки мрежата на Stellar.

март 24, 2022 20:20 1 мин. четене

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

В новоиздадена пътна карта за 2022 г. Stellar (XLM) отбелязва, че 2021 г. е предоставила посоката за това накъде трябва да се движи по-нататък.

януари 27, 2022 10:09 1 мин. четене

MoneyGram и Stellar стартират пилотна програма за трансгранични плащания

По-рано този месец се появи споразумение за партньорство, при което притежателите на Stellar ще имат достъп до местоположенията на Moneygram, за да обменят USDC за фиат и обратно, лично. Moneygram има над 350,000 локации в 200 страни.

ноември 20, 2021 10:14 1 мин. четене