Dogecoin

Dogecoin DOGE

Ранк 8
Ранк 8
Dogecoin цена в USD:

$0.0712928

Пазарна капитализация
$9,951,077,932.287
139,580,396,384 DOGE
24ч Обем
$187,722,258
2,633,116,475DOGE
Крипто в циркулация
139,580,396,383.71 DOGE
Макс : 139580396383.71

Какво е Dogecoin

Dogecoin (DOGE) е peer-to-peer криптовалута с отворен код, която се отличава от по-голямата част от пазара на дигитални валути с шеговития си характер и с логото на куче от породата шиба ину. Забележителни характеристики на DOGE, който използва алгоритъм scrypt, са ниската му цена и неограниченото предлагане.

История на Dogecoin

Джаксън Палмър, продуктов мениджър в офиса на Adobe Inc. в Сидни, Австралия, създава Dogecoin през 2013 г. като начин да сатиризира шума около криптовалутите. След като получава положителни отзиви и интерес в социалните медии, той купува домейна dogecoin.com.

Били Маркъс, разработчик на софтуер в IBM, желае да създаде дигитална валута, но има проблеми с популяризирането на усилията си. Маркъс се обединява с Палмър, за да създаде софтуера, който в момента стои зад Dogecoin.

В началото на 2021 г. Dogecoin придобива култов статут в секцията на WallStreetBets в Reddit – основният подбудител на аферата GameStop през януари същата година – където ентусиасти обещават да изстрелят стойността му значително (това е преди всички дискусии за криптовалути да бъдат забранени в този subreddit).

До май 2021 г. Dogecoin достигна най-високата си стойност от $0.68 в сравнение със стойност от малко под 1 цент в началото на годината. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск беше поне частично отговорен за огромния ръст, след като нарече Dogecoin любимата си криптовалута. До средата на 2021 г. Dogecoin постоянно се нареждаше сред първите пет криптовалути по обща пазарна капитализация

Функционалност

Маркъс базира кода на Dogecoin на Luckycoin, произлязъл от LTC и първоначално използва рандомизирано възнаграждение за добив на блокове, въпреки че през март 2014 г. то е променено на статично възнаграждение. Dogecoin използва технологията scrypt на Litecoin и е монета, която се добива чрез механизма за доказателство за работа (PoW).

Чрез въпросният механизъм миньорите използват компютри за решаване на сложни математически уравнения, за да обработват транзакции и да ги записват в блокчейна. В замяна на поддръжката на блокчейна миньорите печелят допълнителни токени, които след това могат да държат или да продават на свободния пазар.

Dogecoin може да се използва за плащания и покупки, но не е много ефективно средство за съхранение на стойност. Това е така най-вече защото няма ограничение на броя DOGE токени, които могат да бъдат създадени чрез добив – което означава, че криптовалутата е силно инфлационна по своя замисъл.

Как да купя Dogecoin?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Dogecoin е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Dogecoin (DOGE), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата. 

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)


Къде да купя Dogecoin?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

 

Dogecoin Новини

Опасност за меме криптовалутите покрай проблемите на Dogecoin

Известен крипто анализатор изрази загриженост за бъдещето на меме монетите, като специално обърна внимание на Dogecoin (DOGE).

май 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Dogecoin: Крипто кит прехвърли близо $400 милиона в DOGE

В понеделник крипто кит прехвърли значителна сума Dogecoin (DOGE) в друг голям портфейл на обща стойност над $396.8 милиона.

май 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Илон Мъск отправи предупреждение към инвеститорите в Dogecoin

Главният изпълнителен директор на Twitter и Tesla не е известен с премерените си изказвания и трезвия си публичен образ.

май 24, 2023 12:30 2 мин. четене

Dogecoin: Бум на броя на притежателите само за 90 дни

Въпреки неотдавнашния спад в стойността на Dogecoin (DOGE) и изпреварването на 24-часовия му обем на търговия от вдъхновената от меме криптовалута Pepe (PEPE), броят на притежателите на DOGE продължава да расте.

май 4, 2023 10:00 2 мин. четене