НАЧАЛО Регулации

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

В резултат на това SEC категоризира приблизително 61 криптовалути като ценни книжа, което оказва влияние върху токени в обращение на стойност $100 милиарда.

През годините SEC взе участие в множество правни битки, довели до определянето на тези 61 криптовалути като ценни книжа. Регулаторната агенция предостави ясни насоки за това кои криптовалути счита, че попадат в класификацията на ценни книжа.

В последното си дело срещу Binance, SEC определи още 10 криптовалути като ценни книжа. Те включват BNB (BNB), Binance USD (BUSD), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Cosmos (ATOM), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) и COTI (COTI).

Сред значимите криптовалути, които SEC преди това е класифицирала като ценни книжа, са XRP от Ripple, LBRY Credits (LBC) от LBRY и Algorand (ALGO). SEC спомена Algorand заедно с пет други, когато през април повдигна обвинения срещу Bittrex.

След последните действия на SEC, регулатора вече обхваща крипто пазар на стойност над $100 милиарда, което представлява около 10% от общата пазарна капитализация на криптовалутите от $1.09 трилиона.

Председателят на SEC Гари Генслър изрази убеждението си, че “всичко, различно от Биткойн“, се квалифицира като ценна книга в рамките на юрисдикцията на агенцията.

През февруари SEC обвини Terraform Labs в измама, което доведе до класифицирането на 16 криптоактива като ценни книжа. Тези активи включват Terra Luna Classic (LUNC), Terra Classic USD (USTC), Mirror Protocol (MIR) и приблизително 13 “Mirrored Assets” (mAssets), предназначени да отразяват цените на акции като Apple и Tesla.

Mirrored Assets предоставят инструменти и функции, които позволяват на потребителите да създават свои собствени синтетични активи, които са токенизирани версии на реални активи, като акции или стоки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.