Algorand

Algorand ALGO

Ранк 53
Ранк 53
Algorand цена в USD:

$0.2191839

Пазарна капитализация
$1,765,031,114.773
8,052,739,904 ALGO
24ч Обем
$91,993,695
419,710,054ALGO
Крипто в циркулация
8,052,739,904.431 ALGO
Макс : 8052739904.4311

Какво е Algorand

Algorand е децентрализирана мрежа с отворен код, която има за цел да комбинира трите основни характеристики на блокчейн едновременно – скорост, сигурност и децентрализация. Algorand е проектирана да бъде мрежа, фокусирана върху плащанията, с бързи транзакции като може да обработка на над 1,000 транзакции в секунда (TPS) и да приключва всяка за по-малко от пет секунди.

История на Algorand

Професорът в Масачузетския технологичен институт (MIT) Силвио Микали основава Algorand през 2017 г. Algorand се състои от компания и фондация. Фондацията Algorand е НПО, което управлява растежа на екосистемата, финансирането на награди, проучвания, управлението на веригата и децентрализацията на мрежата Algorand, докато частната корпорация отговаря за основните разработки на мрежата.

Тестовата мрежа на Algorand е пусната публично през април 2019 г., а основната мрежа през юни 2019 г.

Как работи Algorand?

Algorand използва разновидност на консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS), наречен чисто доказателство за залог или Pure Proof-of-Stake (PPoS).

PPoS е силно демократизиран PoS консенсусен механизъм с ниско минимално изискване за залог за участие в мрежата и нейното осигуряване – за участие е необходима само един ALGO токен.

Algorand постига своята висока ефективност и мащабируемост като:

 • Включват се нодове за участие, които гласуват и потвърждават нови блокове в блокчейна на мрежата
 • Използват се релейни нодове за осигуряване на ефективни комуникационни пътища
 • Непрекъснато компресиране на информацията в блокчейна
 • Гарантира се, че транзакциите не могат да бъдат променяни след наложена забрана за форкове

Предлагане на Algorand

Фондация Algorand твърди, че общото предлагане на ALGO е ограничено само до 10 милиарда токена.

Разпределението на токените в мрежата е както следва:

 • През първите 5 години ще бъдат инжектирани 3 милиарда ALGO в обращение (първоначално разпределени на търг)
 • Наградите за участие са определени на 1.75 милиарда ALGO
 • Участници в релейни възли ще получат 2.5 милиарда ALGO
 • Фондация Algorand и корпорацията Algorand, Inc. също получават 2.5 милиарда ALGO
 • Крайните потребители ще получат безвъзмездни средства в размер на 250 милиона ALGO

Фондация Algorand публикува и допълнителни подробности за начина на изплащане и времето, в което потребителите могат да очакват да получат нови средства за участието си в блокчейнa.

Как да купя ALGO?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Algorand е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Algorand (ALGO), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

 • Кредитна/дебитна карта
 • Банков депозит
 • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя ALGO?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Algorand Новини

Algorand (ALGO) се срина до най-ниското си ниво за всички времена

Alrogrand (ALGO) наскоро достигна ново рекордно ниско ниво при границата от $0.09, според данни, предоставени от CoinGecko. Този спад в стойността съответства на преобладаващите мечи настроения на пазара.

18.08.2023 18:30 2 мин. четене

Почти всички притежатели на Algorand са на загуба – какво значи това?

Според данните, споделени от IntoTheBlock, всички притежатели на Algorand са претърпели загуби, което поражда опасения за родната криптовалута на проект, който активно търси партньорства и разширява своята екосистема.

11.06.2023 15:19 2 мин. четене

Algorand разкриха $35 милиона експозиция към Hodlnaut

Фондация Algorand обяви, че има експозиция в размер на $35 милиона в базирания в Сингапур кредитор Holdnaut, който изпитва сериозни затруднения.

12.09.2022 15:17 2 мин. четене

Algorand напът да подобри представянето на мрежата

Algorand, протокол от първи слой, който е базиран на консенсусния механизъм за доказателства за залог (PoS), обяви нов ъпгрейд.

08.09.2022 19:04 2 мин. четене