Binance USD

Binance USD BUSD

Ранк 28
Ранк 28
Binance USD цена в USD:

$1

Пазарна капитализация
$2,365,506,320.091
2,365,085,970 BUSD
24ч Обем
$645,734,150
645,619,404BUSD
Крипто в циркулация
2,365,085,969.518 BUSD
Макс : 2365085969.5182

Какво е Binance USD

Binance USD (BUSD) е стабилната монета на крипто борсата Binance, която е деноминирана в щатски долари. С други думи всеки BUSD токен е подкрепен в съотношение 1:1 с щатски долари, държани в резерв.

Както е и случаят с останалите стабилни монети, BUSD цели да предостави по-стабилна в ценово отношение алтернатива на криптовалута, за да може инвеститорите да избегнат волатилността на пазара.

BUSD е ERC20 токен, изграден върху блокчейна на Етериум. Той обаче поддържа и BEP-2. BEP-2 е технически стандарт, който определя как могат да се създават и прехвърлят нови дигитални активи по веригата на Binance. (Binance Chain).

Binance Chain е блокчейн платформа, разработена от Binance, която е оперативно съвместима между собствената верига на компанията и най-популярната платформа за смарт договори. Много портфейли и платформи за кредитиране също приемат BUSD. Това осигурява необходимата инфраструктура, за да може Binance USD да бъде широко използван.

BUSD е одобрен и регулиран от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS). Заедно с редовните одити, тази регулация помага да се гарантира, че всеки токен на BUSD е обезпечен 1:1 с щатски долари.

Как работи Binance USD?

За да се гарантира, че има достатъчно щатски долари за обезпечаване на всички BUSD в обращение, през 2019 г. Binance и Paxos се обединиха с някои от най-големите банки в света. Заедно те са създали резерв, който се използва за обезпечаване на всички токени BUSD в обращение.

Paxos е регулирана финансова институция, която емитира дигитални активи, както и компанията, която стои зад популярната стабилна монета PAX. В качеството си на попечител на криптовалути Paxos отговаря за съхраняването на резервите в щатски долари, които се използват за обезпечаване на токените BUSD. Тази дигитална финансова инфраструктура позволява BUSD да бъде изцяло изкупувана за щатски долари.

От друга страна, Binance отговаря за управлението на токена BUSD. Това включва листване на токена на техните борси и осигуряване на поддръжка на клиентите. С други думи, Binance е лицето на стабилната монета BUSD.

Binance може също така да издава и изгаря BUSD, когато е необходимо с помощтта на смарт договори. Емитирането (mint) е процес на създаване на нови BUSD токени. Това се извършва, когато Paxos депозира щатски долари в резерва. След това новоиздадените BUSD се изпращат в портфейла на клиента. Изгарянето е обратното на емитирането. Това е процесът на унищожаване на токени и се извършва, когато клиентите обменят своите BUSD за щатски долари.

Потребителите безпроблемно могат да прехвърлят своите дигитални активи между различни блокчейн вериги с помощта на функцията Binance Convert. Това е възможно, тъй като Binance, както вече споменахме, действа като мост между двете вериги.

Функцията Binance Convert е ключова характеристика, която превръща Binance USD в универсална стабилна монета. Тъй като е съвместим както с Етериум, така и с Binance Chain, токенът може да се използва в множество различни приложения.

Казано по-просто, Binance USD работи, защото влиянието на Binance в партньорство със сигурността на Paxos осигурява на хората дигитален долар, на който могат да се доверят, че няма да има резки колебания в стойността.

Днес Binance USD се счита за една от най-успешните стабилни монети. Токенът се използва от милиони хора по целия свят и се е превърнал в основен елемент в криптовалутната индустрия.

Как да купя Binance USD?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Binance USD е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Binance Coin (BUSD), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя Binance USD?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Binance USD Новини

Отливът на средства от Binance продължава

Съобщава се, че Binance е загубила почти 25% от активите си за по-малко от 60 дни, тъй като главният изпълнителен директор Чанпен ‘CZ’ Джао управлява борсата без главен финансов директор.

януари 10, 2023 18:13 3 мин. четене

$6.2 милиарда в BUSD изтеглени от борсите

През последните 30 дни BinanceUSD (BUSD) на стойност $6.2 милиарда е изтеглен от борсите, според данни на Glassnode.

януари 3, 2023 19:30 2 мин. четене

Avalanche и Polygon вече поддържат стабилната монета BUSD

Binance USD (BUSD), стабилната валута на криптовалутния гигант Binance, вече е налична в Avalanche и Polygon, според съобщение от вторник.

септември 21, 2022 9:50 1 мин. четене

Binance премахва три стабилни монети от платформата си

Kрипто борсата Binance ще преобразува всички USDC, USDP и TUSD на потребителите на платформата в собствената си стабилна монета BUSD.

септември 6, 2022 8:00 2 мин. четене