НАЧАЛО Крипто Крими

Ново дело застрашава крипто гиганта Coinbase

06.05.2024 3:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ново дело застрашава крипто гиганта Coinbase

Наскоро беше заведено дело срещу Coinbase и нейния главен изпълнителен директор Брайън Армстронг, в което се твърди, че инвеститорите са били подведени да купуват ценни книжа и поставят под въпрос законността на бизнес практиките на Coinbase.

Делото, заведено в калифорнийски съд, представлява множество ищци от Калифорния и Флорида, които твърдят, че продажбата на дигитални активи от Coinbase е в нарушение на държавните закони за ценни книжа.

Ищците твърдят, че токени като Solana (SOL), Polygon (MATIC), Near Protocol (NEAR), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Uniswap (UNI), Tezos (XTZ) и Stellar Lumens (XLM) са ценни книжа и че Coinbase, като признава, че е „брокер на ценни книжа“ в неговото потребителско споразумение, улесни продажбата на тези ценни книжа.

Те търсят различни форми на съдебно облекчение, включително отмяна, законово обезщетение за вреди и съдебна забрана чрез съдебен процес.

Това съдебно дело добавя към правните предизвикателства на Coinbase, които включват продължаващ спор с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) относно класификацията на токените, продавани на нейната платформа.

Въпреки тези правни проблеми, Coinbase отчете силно финансово представяне през първото тримесечие на 2024 г., водено от повишената пазарна активност и въвеждането на спот Биткойн (BTC) ETF.

Борсата публикува значителни данни за приходите и нетния доход за тримесечието, демонстрирайки своята устойчивост на фона на правна несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.