НАЧАЛО Регулации

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

05.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

Тази промяна следва неотдавнашните ходове на големите финтех стартъпи в страната, които започнаха да блокират сметки, занимаващи се с крипто дейности, и да уведомяват правоприлагащите органи. Това отклонение от предишната регулаторна снизходителност идва на фона на твърденията, че крипто спекулантите засилват волатилността на валутния пазар.

Предложената забрана на P2P търговията произтича от опасенията, че крипто търговците могат да манипулират нигерийската наира чрез „pump and dump“ схеми, което накара властите да я смятат за потенциална заплаха за националната сигурност.

Неотдавнашните регулаторни действия подчертаха тази променяща се позиция, като се съобщава за замразяването на над 1,000 банкови сметки, свързани с P2P транзакции, и за директиви към финтех компаниите да спрат откриването на нови клиентски сметки. Тези мерки подчертават засилващия се контрол и загриженост по отношение на потенциала за незаконни финансови потоци в крипто пространството.

Макар че в миналото Нигерия е показвала по-открита регулаторна среда, пример за което е вдигането на двугодишната забрана за крипто транзакции от Централната банка през декември 2023 г., сегашната траектория предполага затягане на регулациите, като търговията с криптовалути вече се разглежда през призмата на националната сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.