НАЧАЛО Биткойн

Кои криптовалути да следим тази седмица?

декември 19, 2022 9:06 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои криптовалути да следим тази седмица?

Пазарът на криптовалути преминава през период на разпродажба, след като намери облекчение в резултат на положителните данни за инфлацията и индекса на потребителските цени (ИПЦ) в САЩ.

Последната корекция накара инвеститорите да изчакат евентуално дъно, което вероятно ще предизвика ново рали.

Въпреки това си струва да се отбележи, че настоящото състояние на пазара няма решителни бичи сигнали, като въздействието на макроикономическите новини отслабва. Всъщност няколко криптовалути остават във фокуса на вниманието, след като записаха смесени резултати през последните дни. По-долу са посочени криптовалутите, на които трябва да обърнете внимание през седмицата на 19 декември.

Toncoin (TON)

Освен неотдавнашният подем на целия пазар на криптовалути, TON остана сред открояващите се дигитални активи, търгуващи се в зелената зона. Забележително е, че Toncoin, който е подкрепен от платформата за съобщения Telegram, се възползва от положителните новини за развитието и приемането на мрежата.

Неотдавнашното рали се осъществи след обявяването на двойката TON/USDT за търговия с фючърси на борсата gate.io и подкрепата от страна на криптопортфейла SafePal. Освен това цената на активът се повиши, след като Telegram обяви, че потребителите могат да закупуват идентичности, базирани на блокчейн, чрез Toncoin. Новата функция позволява на потребителите да заобиколят необходимостта от използване на SIM карта.

Освен това, след кризата със срива на борсата за криптовалути FTX, Telegram обяви план за създаване на платформа за търговия. Ако планът бъде реализиран, Ton вероятно ще намери повече случаи на използване в рамките на платформата.

Към момента на писане на статията TON се търгува на цена от $2.70 с дневен ръст от почти 4%. На седмичната графика TON се е покачил с над 35%. Благодарение на впечатляващата възвръщаемост TON се нареди сред най-устойчивите дигитални активи въпреки спада на пазара.

Техническият анализ на TON остава бичи, като еднодневните измерители на TradingView се изравняват с нагласите за “покупка” с 15 сигнала, докато пълзящите средни са за “силна покупка” с 13. Показателите на осцилатора остават неутрални с 6 сигнала.

ton

XDC Network (XDC)

Мрежата отбеляза успех през последните седмици, което се дължи на новини, свързани с приемането и развитието, които изглежда дават достъп на повече потребители до XDC токените. Например, тъй като XDC проявява устойчивост, мрежата внедри на платформата си стабилната монета EURS на STATIS. В същото време мрежата се присъедини към 12-седмична кампания за добив на ликвидност (Liquidity Mining) на борсите gate.io и KuCoin.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога


Инвеститорите очакват, че непрекъснатите подобрения и различните ъпгрейди на мрежата XDC ще бъдат бичи стимул за токена.

В момента XDC се търгува на цена от $0.024, като през последните 24 часа спечели над 2%, а на седмичната графика е регистриран ръст от почти 9%.

Интересно е, че в техническия анализ на XDC преобладават бичи настроения. Обобщението на измерителите е бичи на ниво 11, подобно на пълзящите средни на ниво 9.

OKB Coin (OKB)

OKB е родният токен на блокчейна OKB и криптоборсата OKX. Притежаването на токена има няколко предимства, като отстъпки от таксите за търговия и възможност за генериране на пасивни доходи. Освен това притежателите на OKB получават възнаграждение, когато OKX изгори част от предлагането на валутата.

Оказва се, че OKB се възползва и от развитието на събитията около криптоборсата OKX, като например листването на нови криптовалути. Например, OKX обяви листването на меме криптовалутата Floki Inu (FLOKI). Токенът изглежда получи и допълнителен тласък, след като главният изпълнителен директор на Tesla, Илон Мъск, започна да следва официалния профил на OKX в Twitter.

Като цяло, от появата на OKB активът отбеляза успех с динамични ценови движения, като средната цена остана устойчива въпреки продължителния пазарен срив.

В момента OKB се търгува на цена от $21.65 със загуба от 4% през последните 24 часа, докато седмичната графика показва, че токенът се е повишил с почти 6%. Забележително е, че OKB се търгува близо до нивото на съпротива от $23.

Настоящият позитивен тренд при OKB се разпростира и върху техническия анализ. Обобщението на дневните измерители сочи към “силна покупка” със 10 сигнала, подобно на пълзящите средни – отново с 10. Осцилаторите сочат към продажба с 2 сигнала.

XRP

XRP, токена на блокчейн компанията Ripple, остава в центъра на вниманието в криптоиндустрията на фона на продължаващото дело с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Забележително е, че XRP наскоро регистрира значителни печалби, изглеждайки незасегната от общия спад на криптопазара. Печалбите на XRP бяха свързани главно с незначителните победи на Ripple в текущото дело. В момента и двете страни са направили окончателни изявления и очакват окончателното решение.

Към момента на публикуването XRP се търгува за $0.34 с дневни загуби от около 3%.

Всъщност, токенът беше засегнат от общата корекция на пазара, след като не успя да задържи скорошните си печалби. Забележително е, че общността на XRP се беше насочила към позицията от $0.50, която беше обезсилена от повишената активност на мечките. XRP може да си възвърне нивото от $0.50 ако биковете тласнат криптовалутата до $0.40. Неуспехът да се задържи позицията от $0.39 обаче отвори възможности за по-нататъшни корекции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн до края на месеца?


Към момента изходът от делото на Ripple и SEC остава фундаменталният аспект на ценовата траектория на XRP. Правните експерти продължават да спекулират за възможния изход, като общността е разделена по отношение на делото. По-специално, след постоянни нападки основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън заяви, че повече няма да коментира делото за XRP.

Тъй като XRP се бори с ценова волатилност, техническият анализ предлага смесени сигнали, като обобщението на еднодневния технически анализ на TradingView съвпада с настроенията “продажба” с 15 сигнала, докато пълзящите средни са за “силна продажба” на 13.

Биткойн (BTC)

Биткойн (BTC) беше сред най-големите бенефициенти на положителните данни за инфлацията, като активът възвърна нивото от $18,000 в определен момент, Позицията се очерта и като петседмичен връх за водещата криптовалута. Въпреки това, мечките надделяха над Биткойн биковете в момента, като активът е изправен пред по-нататъшни корекции под $17,000.

Експертът по крипто търговия и анализатор Майкъл ван де Поуп посочи, че Биткойн вероятно ще се сблъска с временно рали вследствие на макроикономическите събития. Забележително е, че облекчителното рали бе удължено, след като Федералният резерв повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта. Въпреки това изглежда, че Биткойн все още е повлиян от други фактори, като например последиците от срива на криптоборсата FTX.

В същото време във видеоклип в YouTube, публикуван на 18 декември, Поуп отбеляза, че Биткойн трябва да преодолее ключова съпротива, преди да се покачи отново.

При сегашното положение Биткойн се търгува на ниво от $16,730 без значителна промяна в последните 24 часа, докато на седмичната графика Биткойн коригира с почти 3%. В същото време графиката показва, че на седмична база Биткойн е достигнал връх от $18,300 на 14 декември.

Техническият анализ на Биткойн остава мечи, като обобщението на дневните измерители върви с нагласа за “продажба” с 14 сигнала, докато пълзящите средни са за “силна продажба” с 13. Осцилаторите остават “неутрални” при резултат 9.

Навлизайки в седмицата на 19 декември, криптопазарът е изправен пред повишена несигурност. Тъй като макроикономическото въздействие изглежда безсилно, инвеститорите разглеждат други свързани дейности като несигурността около криптоборсата Binance. В момента съществуват опасения относно резервите на Binance наред с възможни съдебни проблеми в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.