НАЧАЛО Други

Какво става с резервите на Binance?

декември 16, 2022 14:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво става с резервите на Binance?

След като Binance се сблъска с FUD (страх, несигурност и съмнение) тази седмица, нов одит на CryptoQuant даде уверение на потребителите.

CryptoQuant – фирма за блокчейн анализи – публикува доклад, в който анализира наскоро публикувания одит на доказателствата за резерви на най-голямата криптоборса в света Binance.

Централизираните борси бяха на фокус през последния месец след срива на FTX, като Binance се опитва да увери клиентите и инвеститорите, че разполага с достатъчно резерви и е напълно обезпечена.

Докладът на фирмата потвърждава, че резервите на Binance са адекватни.

По-рано този месец Binance публикува отчет за доказване на резервите, но той беше критикуван като недостатъчен. Освен това докладът не разглежда ефективността на вътрешния финансов контрол, според бившия ръководител на Службата за прилагане на законодателството в областта на интернет към Комисията по ценни книжа и борси Джон Рийд Старк.

Но CryptoQuant подкрепи констатациите на одиторската фирма Mazars, заявявайки, че задълженията, отчетени от Binance, са много близки до нейната оценка от 99%.

Докладът сочи, че пасивите на Binance в BTC (депозити на клиенти) са 97% обезпечени от активите на борсата. Обезпечеността се увеличава до 101%, когато се отчетат отпуснатите на клиентите BTC.

Фирмата за анализи добави, че данните от веригата показват, че Етериум притежанията на Binance и резервите на стабилните монети „не показват поведение, подобно на FTX, в този момент“.

„Освен това Binance има приемлив „чист резерв“, което означава, че собственият ѝ токен, BNB, все още е с нисък дял от общите ѝ активи“, съобщи фирмата.

Според доставчика на данни Nansen около 10% от резервите на Binance се държат в нейния токен. В момента Binance държи $60.4 милиарда общи активи в публично оповестените си адреси, а $6.2 милиарда от тази сума са в BNB.

Тази седмица Binance се сблъска с много FUD, което доведе до изтегляне на $5 милиарда от борсата на 13 декември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Къде е дъното на Биткойн (BTC)? – П. Брандт


На следващия ден обаче ситуацията се стабилизира и главният изпълнителен директор Чанпен Джао съобщи, че изходящите потоци от този ден не са били дори в първите пет най-големи за борсата.

В събитие в Twitter Spaces той също така предположи, че 99% от хората не са подготвени за самостоятелно съхранение на криптовалутите си и че повечето, които се опитат да го направят, вероятно ще загубят монетите си по един или друг начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене