НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога

декември 18, 2022 12:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога

Ръководителят на отдела за изследване на дигиталните активи към световния инвестиционен гигант VanEck, Матю Сигел, прогнозира бурни колебания за цената на Биткойн (BTC) през следващите месеци.

Започвайки с меча прогноза, Сигел казва в публикация, подробно описваща възгледите му за крипто през 2023 г., че Биткойн може да падне до между $10,000 и $12,000 през първото тримесечие на следващата година.

Според Сигел в момента миньорите на Биткойн са нерентабилни и произтичащите от това фалити ще предизвикат срив в цената на водещия криптоактив.

Биткойн ще тества $10,000 – $12,000 през първото тримесечие на фона на вълна от фалити на миньори, което ще отбележи най-ниската точка на крипто зимата.

Медианата на пазарната капитализация на индекса MVIS Global Digital Assets Mining Index сега е едва $180 милиона…

При положение че добивът на Биткойн е до голяма степен нерентабилен предвид неотдавнашните по-високи цени на електроенергията и по-ниските цени на BTC, прогнозираме, че много миньори ще се преструктурират или слеят.

Индексът MVIS Global Digital Assets Mining Index проследява представянето на фирмите, генериращи поне половината от приходите си от добив на цифрови активи или дейности, свързани с екосистемата за добив на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Касапница на пазарите – топ криптовалутите отчитат значителни загуби


Преминавайки към по-обещаваща прогноза, Сигел казва, че Биткойн може да започне възход до $30,000 от юли следващата година, тъй като по-ниската инфлация ще предизвика облекчаване на паричната и фискалната политика.

Междувременно, ако очакванията ни за рецесия се материализират, Федералният резерв вероятно ще спре повишаването на лихвените проценти на фона на омекотяващата се инфлация, докато печатането на пари и бюджетните дефицити продължават.

Само липсата на лоши новини за крипто пространството, при горния сценарий, може да накара цената на Биткойн да изкачи и да се върне отново на $30,000.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на около $16,700.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене