НАЧАЛО Финтех

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

Решението е взето след като срива на FTX разклати доверието в централизираните борси и по негови думи, по този начин ще може да се поправят грешките от прекомерната централизация, която подведе стотици хиляди потребители на криптоактиви.

Според Дуров разработването на Fragment, децентрализираната аукционна платформа на Telegram, е отнело само 5 седмици и работата на 5 души, включително него. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Платформата стартира миналия месец, а вече е набрала TON на стойност $50 милиона чрез продажба на токенизирани потребителски имена в блокчейна. Fragment функционира в The Open Network ( TON) – наследникът на предишни блокчейн амбиции на Telegram, които бяха потушени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) преди години. 

Дуров призова общността да се насочи обратно към децентрализираните приложения и да не се налага да се доверява на трети страни. Той смята, че именно зависимостта от централизирани структури е довела до това, че мнозина са загубили парите си при фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.