НАЧАЛО Финтех

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

01.12.2022 18:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

Решението е взето след като срива на FTX разклати доверието в централизираните борси и по негови думи, по този начин ще може да се поправят грешките от прекомерната централизация, която подведе стотици хиляди потребители на криптоактиви.

Според Дуров разработването на Fragment, децентрализираната аукционна платформа на Telegram, е отнело само 5 седмици и работата на 5 души, включително него. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Платформата стартира миналия месец, а вече е набрала TON на стойност $50 милиона чрез продажба на токенизирани потребителски имена в блокчейна. Fragment функционира в The Open Network ( TON) – наследникът на предишни блокчейн амбиции на Telegram, които бяха потушени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) преди години. 

Дуров призова общността да се насочи обратно към децентрализираните приложения и да не се налага да се доверява на трети страни. Той смята, че именно зависимостта от централизирани структури е довела до това, че мнозина са загубили парите си при фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Правителството на Грузия си партнира с Ripple за дигитализиране на икономиката

Грузия направи значителни крачки в модернизирането на своя финансов сектор чрез иновативно партньорство с Ripple.

10.06.2024 22:00 1 мин. четене

Telegram стартира собствена платежна система

Telegram въведе нова функция, наречена Telegram Stars, за да подобри методите за плащане, особено за разработчиците на приложения в платформата.

07.06.2024 15:30 1 мин. четене

Портфейлът на Coinbase добавя функция “аларма”

Потребителите на мобилния крипто портфейл на Coinbase вече могат да получават автоматични предупреждения за дейности в блокчейн чрез услугата за изпращане на съобщения Notifi.

07.06.2024 13:00 1 мин. четене

Ripple обяви ново партньорство за подобрени международни разплащания

Ripple, водеща компания за крипто и блокчейн решения, обяви стратегическо партньорство с Clear Junction, глобален доставчик на решения за трансгранични плащания за регулирани институции.

06.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.