НАЧАЛО Финтех

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

Решението е взето след като срива на FTX разклати доверието в централизираните борси и по негови думи, по този начин ще може да се поправят грешките от прекомерната централизация, която подведе стотици хиляди потребители на криптоактиви.

Според Дуров разработването на Fragment, децентрализираната аукционна платформа на Telegram, е отнело само 5 седмици и работата на 5 души, включително него. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Платформата стартира миналия месец, а вече е набрала TON на стойност $50 милиона чрез продажба на токенизирани потребителски имена в блокчейна. Fragment функционира в The Open Network ( TON) – наследникът на предишни блокчейн амбиции на Telegram, които бяха потушени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) преди години. 

Дуров призова общността да се насочи обратно към децентрализираните приложения и да не се налага да се доверява на трети страни. Той смята, че именно зависимостта от централизирани структури е довела до това, че мнозина са загубили парите си при фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене