Toncoin

Toncoin TON

Ранк 8
Ранк 8
Toncoin цена в USD:

$7.407

Пазарна капитализация
$18,207,634,755.649
2,458,305,381 TON
24ч Обем
$425,200,238
57,408,447TON
Крипто в циркулация
2,458,305,381.05 TON
Макс : 5108058478.8072

Какво е Toncoin

The Open Network (TON) е блокчейн от първи слой, който е създаден да осигурява плащания в рамките на платформата за съобщения Telegram.

Създаден през 2018 г., The Open Network цели да осигури бързи, евтини и енергийно ефективни блокчейн транзакции.

TON е родната криптовалута на проекта, която работи чрез консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS), което я прави силно мащабируема мрежа.

Toncoin има годишен процент на инфлация от 0.6%, а мрежата функционира чрез валидатори, от които се изисква да притежават значителен брой от родния актив на мрежата.

История на TON

В цялата си история The Open Network премина през редица предизвикателства, които несъмнено забавиха развитието на мрежата.

През 2018 г. бе пусната бялата книга (whitepaper) на проекта, който първоначално именуван Gram. По време на разработването си до 2020 г. Telegram събираше финансиране чрез частни продажби на GRAM токени.

Първоначалната цел на проекта, както споменахме по-горе, беше да осигури сигурни крипто плащания чрез приложението Telegram. Въпреки усилията на екипа от разработчици, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) се противопостави на идеята поради факта, че Telegram не са уповестили за продажбата на GRAM токени на стойност рекордните $1.7 милиарда. Приложението, управлявано от руския гражданин Павел Дуров, в крайна сметка загуби делото и спря с разработките и започна компенсация на инвеститорите след като SEC категоризира предлагането като продажба на нерегистрирани ценни книжа.

Въпреки спънките, разработчиците продължиха да работят върху мрежата на TON ато през 2020 г. Стартираха на ново под името “NewTon”. След промяната мрежата осигурява бързи и сигурни транзакции с ниски такси, като дори позволява закупуването на стоки и услуги чрез приложенията в мрежата.

Поради своя отворен код разработчиците от общността можеха да продължат от там, където Telegram е спрял, и да изградят нова функционалност на TON.

Идеята зад Ton първоначално е била да служи като алтернатива на Gram и да не представлява инвестиция в самия Telegram.

Как работи Toncoin?

Toncoin има редица потенциални имплементации в мрежата на TON, включително като форма на плащане в децентрализирани приложения (dApps).

За разлика от повечето други блокчейн екосистеми, TON е проектирана да поддържа милиарди едновременни потребители. Екосистемата прави това, като използва блокчейн шардинг, който включва използването на множество подмрежи или шардове в една и съща верига за бързо изпълнение на задачи. Всеки шард има своя собствена цел и работи за предотвратяване на големи натрупвания на непроверени блокове.

Както вече споменахме, TON използва PoS механизма и всяка транзакция се потвърждава с помощта на Toncoin, който се използва и за възнаграждаване на валидаторите. Мрежата също така позволява на “номинатори” да предоставят своите токени на валидаторите, за да печелят награди. За да даде назаем токени, номинаторът трябва да се присъедини към пул и да стейкне (заложи) активите си. Както номинаторите, така и валидаторите се управляват с помощта на смарт договори, което добавя допълнително ниво на сигурност.

Случаи на използване

Съхранение на данни: На потребителите се предлага уеб платформа за съхранение на данни или казано по друг начин децентрализирана услуга за споделяне на файлове, аналог на добре познати услуги за хостинг на файлове като Dropbox или Filecoin. Блокчейн данните се съхраняват в кодиран вид и само собственикът на крипто портфейла, свързан с акаунта, може да се сдобие с достъп.

Proxy (прокси): С Toncoin може да заплатите за дигитални входни точки към независима мрежа, към която можете да се свържете сами. Това означава, че двама (или повече) потребители могат да създадат собствена мрежа, до която само те имат достъп. За този проект са предвидени две актуализации. Proxy 2.0 ще ви позволи да маскирате напълно IP адресите на сайтовете и потребителите на мрежата и ще осигури анонимност и защита на данните. Proxy 3.0 планира да въведе децентрализираната финансова икономика (DeFi) в бъдещия интернет. Заплащането за използването на мрежата ще се извършва чрез интеграция с криптопортфейл.

DNS: В момента в рамките на проекта TON се провежда търг за имена на домейни “.ton”. На него можете да закупите свой собствен домейн. Можете също така да свържете портфейла си с името на домейна: тогава друг потребител ще може да ви изпраща монети, като просто посочи адреса на домейна като получател.

Плащания с TON: Проектът представлява единна платежна система, която ще позволи на потребителите и DeFi платформите да обменят токени без такси и ограничения в скоростта с помощта на смарт договори.

Гласуване – Притежателите на TON токена могат да гласуват за развитието и промените в мрежата чрез програмата за управление на проекта.

Валидатор – Всеки един потребител, който потвърждава транзакции в мрежата (валидатор), получава възнаграждение за поддържане на стабилността на TON.

TON Diamonds: Един от популярните продукти на TON е TON Diamonds, децентрализираният пазар за NFT, където потребителите могат да участват в онлайн търгове, да купуват и продават колекции на най-добрите дигитални художници в света.

Как да купя TON?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като TON е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Avalanche (AVAX), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

  • Кредитна/дебитна карта
  • Банков депозит
  • Peer-to-peer (P2P)

Къде да купя TON?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са: