НАЧАЛО Други

Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън

октомври 26, 2022 11:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън

Вицепрезидентът по съдебните дела на Ripple смята, че изходът от делото на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) с компанията ще има голямо влияние върху крипто пространството.

Дебора Маккримън, заместник-главен юрисконсулт на Ripple, твърди в ново интервю за Modern Counsel, че SEC „достига далеч отвъд правомощията, които са им предоставени от Конгреса“ и се опитва да регулира криптопространството чрез принудително изпълнение.

Маккримън сподели:

Това е авангардно, определящо за индустрията дело. То ще бъде прецедентно не само за Ripple, но и за цялата криптоиндустрия. То се наблюдава от цялата индустрия.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) заведе делото срещу Ripple през декември 2020 г., като твърди, че XRP е била продавана като нерегистрирана ценна книга.

Маккримън твърди, че подходът на SEC е бил „ужасен“, и призовава регулаторът да публикува ясни, общи за цялата индустрия правила, вместо да съди предприятията.

Миналата седмица главният юрисконсулт на Ripple Стюарт Алдероти заяви, че фирмата най-накрая е получила достъп до набор от ключови документи – вътрешни проекти на SEC и имейли, свързани с изказване на бивш директор преди повече от четири години.

SEC е твърдяла, че имейлите са били защитени както от привилегията на съвещателния процес, така и от привилегията „адвокат-клиент“. Съдията обаче не се съгласи с това и задължи регулаторната агенция да ги предаде.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Речта бе произнесена от Уилям Хинман, който тогава беше директор на отдела за корпоративни финанси на SEC. Тя е значителна, тъй като в нея се заявява, че Етериум не се счита за ценна книга от агенцията. Главният адвокат на Ripple сподели следното в Twitter:

Повече от 18 месеца и 6 съдебни разпореждания по-късно най-накрая разполагаме с документите на Хинман (вътрешни имейли на SEC и проекти на прословутата му реч от 2018 г.). Въпреки че засега те остават поверителни (по настояване на SEC), мога да кажа, че борбата за получаването им си заслужаваше.

В петък Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) подаде правен меморандум, с който се противопоставя на искането на Ripple за съкратено решение. По-рано тази година и двете страни подадоха молба за съкратено съдебно решение, което е, когато даден субект иска от съда да реши делото, без да се провежда пълен съдебен процес, с убеждението, че няма спорни съществени факти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене