НАЧАЛО Други

Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън

26.10.2022 11:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото SEC срещу Ripple е определящо за индустрията – Д. Маккримън

Вицепрезидентът по съдебните дела на Ripple смята, че изходът от делото на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) с компанията ще има голямо влияние върху крипто пространството.

Дебора Маккримън, заместник-главен юрисконсулт на Ripple, твърди в ново интервю за Modern Counsel, че SEC “достига далеч отвъд правомощията, които са им предоставени от Конгреса” и се опитва да регулира криптопространството чрез принудително изпълнение.

Маккримън сподели:

Това е авангардно, определящо за индустрията дело. То ще бъде прецедентно не само за Ripple, но и за цялата криптоиндустрия. То се наблюдава от цялата индустрия.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) заведе делото срещу Ripple през декември 2020 г., като твърди, че XRP е била продавана като нерегистрирана ценна книга.

Маккримън твърди, че подходът на SEC е бил “ужасен”, и призовава регулаторът да публикува ясни, общи за цялата индустрия правила, вместо да съди предприятията.

Миналата седмица главният юрисконсулт на Ripple Стюарт Алдероти заяви, че фирмата най-накрая е получила достъп до набор от ключови документи – вътрешни проекти на SEC и имейли, свързани с изказване на бивш директор преди повече от четири години.

SEC е твърдяла, че имейлите са били защитени както от привилегията на съвещателния процес, така и от привилегията “адвокат-клиент”. Съдията обаче не се съгласи с това и задължи регулаторната агенция да ги предаде.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Речта бе произнесена от Уилям Хинман, който тогава беше директор на отдела за корпоративни финанси на SEC. Тя е значителна, тъй като в нея се заявява, че Етериум не се счита за ценна книга от агенцията. Главният адвокат на Ripple сподели следното в Twitter:

Повече от 18 месеца и 6 съдебни разпореждания по-късно най-накрая разполагаме с документите на Хинман (вътрешни имейли на SEC и проекти на прословутата му реч от 2018 г.). Въпреки че засега те остават поверителни (по настояване на SEC), мога да кажа, че борбата за получаването им си заслужаваше.

В петък Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) подаде правен меморандум, с който се противопоставя на искането на Ripple за съкратено решение. По-рано тази година и двете страни подадоха молба за съкратено съдебно решение, което е, когато даден субект иска от съда да реши делото, без да се провежда пълен съдебен процес, с убеждението, че няма спорни съществени факти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.