НАЧАЛО Регулации

ИЗВЪНРЕДНО: Coinbase трябва да спре търговията с всички криптовалути, освен Биткойн

юли 31, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Coinbase трябва да спре търговията с всички криптовалути, освен Биткойн

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг наскоро разкри, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е поискала от борсата да спре търговията с всички дигитални активи с изключение на Биткойн.

Това искане идва малко след регулаторния сблъсък между SEC и Coinbase миналия месец, в който платформата беше обвинена, че не се е регистрирала като брокер.

Според Армстронг мотивите на SEC са били, че смятат всеки актив, освен Биткойн, за ценни книжа. Coinbase обаче не е съгласна с това тълкуване на закона и е поискала обяснение, което SEC е отказала да предостави. 

Искът беше насочен към 13 конкретни актива, като SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH и NEXO. Освен това SEC твърди, че Coinbase не се е регистрирала като брокер, национална борса за ценни книжа или клирингова агенция, избягвайки изискванията за оповестяване, определени от Конгреса за пазарите на ценни книжа в САЩ.

Армстронг твърди, че изпълнението на искането на SEC би било пагубно за крипто индустрията в САЩ, тъй като би означавало, че повечето американски крипто предприятия работят незаконно, ако не са регистрирани в комисията. Ето защо Coinbase реши да оспори исканията на SEC в съда.

Напоследък се появиха някои разяснения относно статута на криптовалутите.

По делото между SEC и Ripple съдията постанови, че XRP не е ценна книга. Макар че някои аспекти, като например продажбите на борси, продажбите от служители и разпределянето на средства на разработчици и благотворителни организации, бяха счетени за не ценнни книжа, беше установено, че институционалните продажби на токените нарушават федералните закони за ценните книжа. 

Това решение може да има последици за текущия съдебен процес срещу Coinbase, тъй като много експерти от индустрията смятат, че то може да бъде от полза за платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.