НАЧАЛО Други

Делото за $258 милиарда срещу Илон Мъск се разгорещява

08.09.2022 21:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото за $258 милиарда срещу Илон Мъск се разгорещява

Съдебното дело за $258 милиарда, в което Илон Мъск е обвинен в ръководене на пирамидална схема в подкрепа на криптовалутата Dogecoin, започва да се разгорещява.

Според изменената жалба, подадена във вторник вечерта във федералния съд в Манхатън, Мъск, неговата компания за електрически автомобили Tesla Inc (TSLA), компанията му за космически туризъм SpaceX, Boring Co. и други умишлено са повишили цената на Dogecoin (DOGE) с повече от 36,000% за две години и след това са я оставили да се срине.

Нови ищци по делото

Подаден за първи път през юни от електротехника от Нова Англия Кийт Джонсън, искът добави седем нови ищци, всички инвеститори, които са загубили пари в Dogecoin и шест нови ответника. Освен това в сряда на Мъск и другите ответници бяха изпратени призовки по делото за граждански иск.

Сред новите ответници са фирмата на Мъск за строителство на тунели Boring Co. и Фондация Dogecoin, която нарича себе си организация с нестопанска цел, осигуряваща управлението и подкрепата на Dogecoin.

Сред другите ответници по делото са различни разработчици на Dogecoin, онлайн инфлуенсъри, които са промотирали дигиталния актив, както и Били Маркъс и Джаксън Палмър – софтуерните разработчици, които са основали Dogecoin като шега.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето накъде може да се насочи цената на Dogecoin според общността на CMC


В иска се твърди, че обвиняемите са повишили цената на Dogecoin с повече от 36,000% за две години, а след това са го оставили да се срине и са си тръгнали с десетки милиарди за сметка на други инвеститори.

Илон Мъск подкрепя Dogecoin

През май 2021 г. при участието си в предаването Saturday Night Live Мъск нарече Dogecoin “шега” по време на скеч, което предизвика срив на цените на Dogecoin в реално време. Монетата така и не се възстанови, като оттогава насам стойността ѝ е спаднала с около 90%, според данни на CoinGecko.

Илон Мъск като цяло се прочу с явната си подкрепа на меме криптовалутата като често пишеше за нея в Twitter профила си. След множеството туитове в началото на 2021 г., цената на DOGE се изстреля до най-високия си връх от $0.73, достигнат на 8 май.

През юни същата година, главният изпълнителен директор на Tesla каза, че ще продължи да “подкрепя DOGE навсякъде, където е възможно”, в отговор на новината, че The Boring Company вече приема Dogecoin като метод плащане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Ще бъдат ли обявени нови членове на съюза през 2024 година?

На предстоящата среща на върха през 2024 г., която ще се проведе през октомври в руския град Казан, алиансът БРИКС е готов да представи най-новите си членове.

20.04.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.