НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Илон Мъск подкрепя Dogecoin (DOGE)

август 6, 2022 13:16 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Илон Мъск подкрепя Dogecoin (DOGE)

Милиардерът Илон Мъск е най-големият поддръжник на Dogecoin (DOGE) и не се притеснява да го каже.

Именно туитовете на главния изпълнителен директор на SpaceX предизвикаха бичият възход, в резултат на който меме криптовалутата достигна най-високата си стойност от $0.7 миналата година, преди да започне бавния си низходящ тренд.

Въпреки това, дори и при факта, че Dogecoin (DOGE) привидно е загубил по-голямата част от натрупаната си стойност, Илон Мъск не се отказа от подкрепата си за алткойн и обясни защо го обича в неотдавнашен подкаст.

Кое не е за обичане?

Илон Мъск беше гост на предаването “Full Send“, където говори за криптовалутите и по-специално за Dogecoin. Милиардерът разкри, че все още твърдо подкрепя меме монетата и обясни защо е толкова заклет неин поддръжник.

Според Мъск той харесва Dogecoin главно заради темата, която стои зад него. За никого не е тайна, че меме културата около криптовалутата е изиграла важна роля за нейния стремителен възход през 2021 г. Това се оказва и любимото нещо на Мъск в криптовалутата, като той обяснява, че в нея има “мемета и кучета“. Кучешката част от това е също толкова видна, като се има предвид, че самият Илон Мъск има домашен любимец шиба ину, което е известната порода куче, свързано с монетата.

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата, също правят всичко възможно, за да развият меме монетата – нещо, което Мъск напълно подкрепя. Dogecoin попадна в светлината на прожекторите, като наред с други неща беше приета като начин на плащане.

Dogecoin се бори да задържи цената си

Едно от нещата, които избледняха с течение на времето, е въздействието, което коментарите на Мъск оказват върху цената на Dogecoin. В разгара на бичия подем всеки път, когато милиардерът казваше или правеше нещо във връзка с Dogecoin, цената се покачваше неимоверно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance


Сега това се е променило, тъй като действията на Мъск вече не оказват голямо влияние върху цената на дигиталния актив. Пример за това е, когато той обяви, че неговата компания Boring ще приема Dogecoin за пътувания с метрото във Вегас, цената реагира разочароващо. И това не е единственият такъв случай

Неотдавна Dogecoin понесе още един удар. Дигиталният актив падна до 10-о място в списъка на най-големите криптовалути, което заемаше за известно време. Сега обаче той падна до 11-о място, след като Polkadot направи забележително възстановяване и надмина пазарната капитализация на DOGE.

Цената на DOGE продължава да се движи около $0.06 и докато инвеститорите таят надежда, че меме монетата скоро ще направи възстановяване, панелът на Finder прогнозира, че Dogecoin може да не види предишния си АТН през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.