Home

Coinbase може да представи фючърси върху Shiba Inu следващия месец

01.07.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase може да представи фючърси върху Shiba Inu следващия месец

Дериватната борса на Coinbase (Coinbase Derivates) подаде заявление до Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) за включване на фючърси върху Shiba Inu в своята платформа.

В писмото за кандидатстване с дата 28 юни 2024 г. Coinbase цели да предостави услугата до 15 юли.

Базираната в САЩ крипто борса е подала заявление за включване в списъка на фючърсни договори и за четири други алткойна: Polkadot (DOT), Stellar (XLM), Chainlink (LINK) и Avalanche (AVAX). Ако тези заявления бъдат одобрени, общият брой на регулираните крипто фючърси, налични в Coinbase, ще се увеличи до 8.

Според заявлението фючърсът на Shiba Inu (SHIB) ще бъде месечен договор с паричен сетълмент и маржин, с размер 10 милиона SHIB поради цената и предлагането на токена. Минималните размери на стойността ще бъдат съответно $0.00001 за SHIB токен и $0.10 за договор.

Когато бъде листнат, Shiba Inu ще се присъедини към Dogecoin като още един меме токен с регулиран фючърсен договор. Coinbase призна волатилността на токена, която произтича от ниската му пазарна капитализация и статута му на меме монета, но отбеляза, че успешно управлява подобна волатилност в съществуващите продукти. От борсата заявиха:

От стартирането си борсата е имала многобройни случаи на успешно управление на среди с висока волатилност в съществуващите си стокови договори, като през 2022 г. волатилността на Биткойн е била над 4%, а волатилността на петрола – над 5%.

Освен това в заявлението се описва как фючърсният договор ще отговаря на всички основни принципи на Закона за стоковите борси (CEA), като се гарантира, че няма да бъде лесно манипулиран и няма да предизвика пазарен смут. Максималният брой позиции в договора е ограничен до 30,000.

Въпреки новината за предстоящото листване на регулирана борса, цената на SHIB се покачи минимално с 0.07% за последните 24 часа. Фирмата за блокчейн анализи Santiment съобщи, че меме токенът е един от най-подценените дигитални активи въз основа на средната възвръщаемост за търговеца.

Coinbase използва Регламент 40.2(а) на CFTC за кандидатстване. Този процес позволява на определените договорни пазари (DCM) като Coinbase Derivates да листват стокови продукти за търговия, без да преминават през системата за проверка на CFTC, при условие че продуктът не нарушава CEA или други разпоредби на CFTC.

Използвайки тази стратегия, Coinbase може да регистрира фючърсни договори за крипто продукти, като подаде заявление и изчака да изтече крайният срок, без да има възражения от страна на CFTC. Coinbase придоби FairX през 2022 г., като го ребрандира на Coinbase Derivatives, и получи одобрение от Националната асоциация за фючърси през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на Solana (SOL) според исторически точен индикатор

Според някои познати крипто анализатори Solana (SOL) демонстрира силни индикатори за навлизане в бичи пазар.

16.07.2024 18:30 1мин. четене

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Цената на XRP продължава да се покачва – ще продължи ли тази тенденция?

След неотдавнашните ценови възходи XRP отново се превърна в лидер на крипто пазара.

16.07.2024 17:47 2мин. четене

Binance пуска фючърсна търговия с ливъридж за Dogwifhat (WIF)

Днес е активен ден за крипто пазара със забележителни листвания и увеличения на цените.

16.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.