Шиба Ину

Шиба Ину SHIB

Ранк 16
Ранк 16
Шиба Ину цена в USD:

$0.00001

Пазарна капитализация
$5,909,373,371.721
589,346,914,631,295 SHIB
24ч Обем
$465,375,359
46,412,286,893,090SHIB
Крипто в циркулация
589,346,914,631,300 SHIB
Макс : 5.8958904023938E+14

Какво е Шиба Ину

Шиба Ину (SHIB) е базирана на Етериум криптовалута, чието лого, подобно на Dogecoin (DOGE), изобразява куче от породата шиба ину, което се превърна в символа на меме токените.

Шиба Ину е създаден през август 2020 г. от анонимно лице или група, наречена Ryoshi.

Според бялага книга Шиба Ину е създаден да се упралява изцяло от своята общност. Нейният основател Ryoshi приписва произхода ѝ на “експеримент за децентрализирано спонтанно изграждане на общност”. 

Основните принципи на общността на меме токена са:

 • Проектът е започнал от нула в духа на създаването на нещо от нищото
 • Той не е основан от съществуваща общност или предварително създаден екип
 • Изповядване на любовта към кучетата от породата шиба ину

Екосистемата на Шиба Ину

SHIB е ERC-20 токен, който използва мрежата на Етериум вместо своя собствена. Изборът на Етериум се основава най-вече на факта, че мрежата е сигурна и утвърдена, и е позволила на проекта да остане децентрализиран.

Екосистемата Шиба Ину се състои от следните три токена:

 • SHIB: Това е основната валута на проекта. Започвайки с предлагане от 1 квадрилион, Ryoshi заключва 50% в Uniswap (с цел ликвидност), а след това изпраща другите 50% на съоснователя на Етериум Виталик Бутерин за съхранение. През май 2021 г. Бутерин дари повече от 50 трилиона SHIB монети, които тогава струваха над $1 милиарда, на COVID-19 фонда в Индия, когато страната се разтърсваше от делта варианта на коронавируса. Малко след това Бутерин също така “изгори” – или трайно извади от обращение – 40% от общото предлагане на Шиба Ину в т.нар. мъртъв портфейл.
 • LEASH: Вторият токен, който представлява другият край на спектъра на екосистемата, с общо предлагане от едва 107,646 токена в сравнение с трилионите SHIB токени.
 • BONE: Bone се вписва между другите две криптовалути по отношение на предлагането в обращение, като общото предлагане е 250,000,000 токена. Той е проектиран да бъде токен за управление на мрежата, който ще позволи на “SHIBArmy” да гласува по предстоящи предложения.

 

Екосистемата на Шиба Ину включва също:

 • ShibaSwap: Целта на DeFi платформата е да осигури безопасно място за търговия с криптовалути като същевременно остане децентрализирана. 
 • Shiba Inu Incubator: Инкубаторът има за цел да измести фокуса отвъд популярните форми на изкуство като живопис, фотография и цифрово визуализиране, и да открие начини за почитане на творчеството и изобретателността.
 • Shiboshis: Това са 10,000 генерирани от Shiba Inu NFT, записани в блокчейна на Етериум, с различни характеристики.

Как да купя Шиба Ину?

1. Изберете крипто борса

Съществуват множество борси за криптовалути и обмени, които варират от лесни за използване системи до сложни информационни табла за напреднали търговци.

Тъй като Шиба Ину е толкова популярен, на повечето борси за криптовалути ще можете да закупите токена, но е препоръчително да се придържате към няколко от по-популярните борси като Binance, Kraken, Coinbase и др. Различните платформи се предлагат с различни такси, мерки за сигурност и могат да включват други функции, така че е добре да направите проучване, преди да се регистрирате.

2. Създайте акаунт и го потвърдете

Започнете с регистрация на профила, която е напълно безплатна на гореспоменатите платформи. За допълнителна сигурност се активира и 2FA – двуфакторна автентификация. По този начин, вие с вашето устройство сте единствените, които може да дадете достъп до акаунта.

След това се преминава през KYC процес, който представлява предоставяне на лична информация – данни от лична карта / паспорт / шофьорска книжка, доказателство за адрес (напр. банково извлечение или сметка за комунални услуги).

След приключването на тези стъпки, вие сте готови да купувате, продавате и търгувате Шиба Ину (SHIB), както и да се възползвате от различни услуги като стейкинг.

3. Захранете сметката си

След като акаунтът ви е регистриран и потвърден е нужно да вкарате средства в сметката, за да можете да започнете да се възползвате от услугите покупка и търговия на платформата.

Основните варианти за депозит са:

 • Кредитна/дебитна карта
 • Банков депозит
 • Peer-to-peer (P2P)


Къде да купя Шиба Ину?

Binance – РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА!

На Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, депозитите са абсолютно безплатни.

Таксите за теглене от платформата са както следва:

Ако сте се насочили към директно захранване на сметката, в зависимост коя фиатна валута използвате, таксите за депозит са:

Шиба Ину Новини

Прогноза за цената на Шиба Ину – кога може да се очаква нов връх?

Криптовалутата Шиба Ину (SHIB) остава значително под пиковата си стойност от $0.00008845, като е спаднала с около 90%.

ноември 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Изкуствен интелект прогнозира цената на Шиба Ину (SHIB)

Тъй като повечето активи на пазара на криптовалути преживяват период на по-бавен растеж, познатата меме монета Шиба Ину (SHIB) не прави изключение.

ноември 7, 2023 11:00 1 мин. четене

Шиба Ину: Китовете местят десетки милиони долари в меме криптовалутата

Обемът на търговията с Шиба Ину (SHIB) отбеляза забележителен скок, като се увеличи с 90% спрямо предишния ден и достигна над $265 от 23 до 24 октомври на фона на продължаващата бича тенденция на пазара на криптовалути през тази седмица. 

октомври 25, 2023 6:00 1 мин. четене

Прогноза за цената на Шиба Ину – 1,300% ръст на хоризонта?

Въз основа на сведения, събрани от метриките на веригата и компанията за прогнозиране на цени DigitalCoinPrice, може да се каже, че бъдещето на Шиба Ину (SHIB) изглежда обещаващо,

октомври 11, 2023 9:00 1 мин. четене