НАЧАЛО Други

БРИКС: Как САЩ може да противодейства на съюза

септември 27, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Как САЩ може да противодейства на съюза

Въпреки неотдавнашната експанзия САЩ, като най-голямата икономика в света, не са предприели съществени мерки за противодействие на влиянието на БРИКС.

Предизвикателството към господството на зелените пари се дължи на използването от страна на БРИКС на местни валути за международни търговски разплащания.

В тази статия ще бъдат очертани необходимите стъпки, които САЩ биха могли да предприемат, за да осуетят амбициите на БРИКС за глобално господство.

САЩ трябва да въведат нови политики и да възприемат нюансиран подход при взаимодействието си с всеки член. Като се имат предвид вътрешните разделения в БРИКС, където всяка страна има индивидуални стремежи, САЩ могат да използват тези различия, за да адаптират политиките си към конкретните нужди.

Повишаването на нивото на дипломация и ангажираност може да насърчи по-тясното сътрудничество с Белия дом. Освен това САЩ трябва активно да се стремят към конструктивна дипломация с всеки член на БРИКС както колективно, така и индивидуално. Това включва поддържане на редовни диалози, участие в преговори и сътрудничество по въпроси от взаимен интерес, включително търговия, промяна на климата, сигурност и глобално управление.

Също така придаването на индивидуална значимост на повечето държави от БРИКС подпомага Америка и долара. Инициирането на нови търговски споразумения с американския долар като единствено средство за разплащане би могло да наруши усилията за глобален възход, особено тези, водени от Китай и Русия.

Тъй като останалите членове се въздържат да изразят открито нежеланието си да сключват сделки в щатски долари, Белият дом може да се възползва от тази ситуация, за да потисне амбициите на Китай и Русия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.