Home

Как пресичането на крипто и AI може да допринесе с $20 трилиона за световната икономика

17.06.2024 17:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как пресичането на крипто и AI може да допринесе с $20 трилиона за световната икономика

Криптовалутите и изкуственият интелект пресичат пътищата си в последния месец, което според Bitwise може да влее $20 милиарда в световната икономика.

Неотдавна в доклад на Bitwise Хуан Леон, който е старши крипто анализатор, заяви, че това обединение ще надхвърли сегашните прогнози.

Леон потвърди, че интензивната конкуренция за надмощие в сектора на изкуствения интелект в световен мащаб е довела до безпрецедентно търсене на центрове за данни. По този начин съоръженията на индустриалните титани работят почти на пълен капацитет, което ги кара да наемат предварително все още незавършени структури. Интересното е, че миньорите на Биткойн всъщност могат да се възползват от този скок в търсенето.

Освен това той отбеляза, че AI може да се съчетае добре с виртуалните асистенти. Например, въпреки че може да не е в състояние да изпълнява сложни задачи за разлика от Siri на Apple, комбинирането на AI-асистент с блокчейн и криптовалути като Биткойн или стабилни монети може да постигне значително увеличение на производителността.

Накрая Леон изказа предположението, че тези разработки показват връзката между AI и криптовалутите. Вследствие на това той вижда интеграцията на двете области като нещо, което ще трансформира изцяло иновациите и ще промени начина, по който човечеството взаимодейства със заобикалящата го среда, създавайки повече възможности.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.