НАЧАЛО Други

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

21.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

В скорошна публикация 54-годишният компютърен учен критикува криптовалутите, наричайки ги „страхотно средство за измами“ и ги оприличава на типична Понци схема, предназначена да намери „следващия глупак, който да държи чантата“.

Той хумористично сравни неверието си в криптовалутите с това, че не вярва в Дядо Коледа, феята на зъбките или великденския заек.

Торвалдс, видна фигура в движението за отворен код и създателят на разпределената система за контрол на версиите Git, някога се спекулираше, че е мистериозният създател на Биткойн, Сатоши Накамото. Този слух придоби сила, когато беше съобщено, че през януари 2022 г. е настъпила една единствена промяна на име в Linux Kernel на „Име = Аз съм Сатоши“.

Торвалдс обаче поясни, че това е дело на шегаджия, който използва системата на GitHub, за да изглежда така, сякаш техният git обект е част от неговото хранилище. Той отхвърли тези слухове като „празен шум“ и заяви, че не притежава голямо Биткойн състояние.

В публикацията си Торвалдс също отхвърли концепцията за технологичната уникалност, описвайки я като „приказка за лека нощ за деца“ и източник на „страхотни истории за кликване“. Въпреки че признава, че идеята се превръща в завладяваща научна фантастика, той твърди, че непрекъснатият експоненциален растеж е нереалистичен, отбелязвайки, че „виждаме, че границите се приближават все повече“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.