Home

Доларът стабилен, еврото на едномесечно дъно – каква е причината?

17.06.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът стабилен, еврото на едномесечно дъно – каква е причината?

В понеделник доларът остава устойчив спрямо повечето основни валути, докато еврото се търгува около най-ниските си нива от повече от месец поради нарастващата политическа несигурност в Европа. Слабостта на еврото доведе силно претегления доларов индекс до най-високия му връх от 2 май насам. 

Еврото спадна до $1.0699, което е най-слабото му ниво от 1 май, след като през седмицата се понижи с 0.88%. Освен това се смята, че с набирането на инерция от крайно десни и леви партии преди предсрочните парламентарни избори във Франция и други политически несигурности, опасенията за бюджетна криза в еврозоната са се засилили.

Източници твърдят, че Европейската централна банка не планира незабавно да изкупува френски облигации въпреки рязката разпродажба на френските финансови пазари през миналата седмица.

Миналата седмица Фед публикува актуализирани прогнози, които показаха, че средната прогноза на всички 19 централни банкери в САЩ е за еднократно намаляване на лихвения процент през тази година.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.