НАЧАЛО Други

БРИКС: Кризата за американските банки се задълбочава

07.06.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Кризата за американските банки се задълбочава

Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) публикува последния доклад, според който банковата система на САЩ отчита нереализирана загуба в размер на $517 милиарда.

FDIC също така заяви, че в момента 63 кредитора в САЩ са на ръба на несъстоятелността.

Развитието на ситуацията показва, че американските банки са изложени на риск, докато централните банки на страните от БРИКС масово придобиват злато.

Макар че нереализираните загуби са само в балансите, те могат да се превърнат в пасив, когато банките се нуждаят от ликвидност.

Броят на кредиторите в списъка на проблемните банки нарасна значително през последното тримесечие, съобщиха от FDIC:

Броят на компаниите в Списъка на проблемните банки, тези с комплексен рейтинг CAMELS „4“ или „5“, се увеличи от 52 през четвъртото тримесечие на 2023 г. до 63 през първото тримесечие на 2024 г. Броят на проблемните банки представлява 1.4% от всички банки, което беше в рамките на нормалния диапазон за некризисни периоди от 1% до 2% от всички банки. Общите активи, държани от проблемни банки, се увеличиха с 15.8 милиарда до $82.1 милиарда през тримесечието…

Тези проблеми могат да причинят предизвикателства за кредитното качество, приходите и ликвидността на сектора. Освен това влошаването на състоянието на някои кредитни портфейли, особено на офис имоти и кредити по кредитни карти, продължава да изисква наблюдение. Тези проблеми, заедно с натиска върху финансирането и маржовете, ще останат предмет на постоянно внимание от страна на надзора на FDIC.

Това поставя банковата система на САЩ под натиск, докато държави от БРИКС разпродават американските държавни ценни книжа и долара.

Алиансът БРИКС също така е начело на движението за дедоларизация, като убеждава развиващите се страни да прекратят зависимостта си от долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.