Home

Цените на петролът спадат след доклада за икономиката на Китай

17.06.2024 13:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петролът спадат след доклада за икономиката на Китай

Цените на петрола останаха стабилни в понеделник, тъй като смесените китайски икономически данни показаха неравномерното възстановяване, което компенсира очакваното нарастване на търсенето заради т. нар. летен шофьорски сезон в северното полукълбо.

Макар че продажбите на дребно надхвърлиха очакванията, повечето икономически показатели от Китай, публикувани в понеделник, бяха разочароващи. Това се случи след доклад от петък, според който потребителските нагласи в САЩ са спаднали до седеммесечно дъно през юни.

Фючърсите на световния бенчмарк суров петрол тип „Brent“ поскъпнаха с 6 цента, достигайки $82.68 за барел към 11:00 ч. българско време преди да се върнат към $82.59, докато фючърсите на американския суров петрол тип „West Texas Intermediate“ се повишиха с 2 цента до $78.47 преди да спаднат до $78.39 към момента на писане на статията (13:10 ч. българско време).

Миналата седмица и двата бенчмарка отбелязаха първия си седмичен ръст от четири седмици насам, подкрепени от оптимизма, че запасите от петрол ще намалеят значително с началото на “шофьорския” сезон в северното полукълбо.

Докладите на ОПЕК и Международната агенция по енергетика от миналата седмица, въпреки различните мнения за степента на нарастване на търсенето на петрол през тази година, засилиха увереността, че запасите ще намалеят през втората половина на годината.

На геополитическия фронт опасенията за по-широк конфликт в близкия изток продължиха, след като в неделя израелските военни предупредиха, че увеличаването на трансграничните атаки от страна на ливанското движение „Хизбула“ може да доведе до сериозна ескалация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.